Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Sinds eind maart 2020 is de voetgangersoversteekplaats bij de Albert Heijn in Steenbergen weer terug. Het ligt er nu ruim één jaar. Ondanks de vele voeten die het in de aarde had, zijn heel voetgangers (en fietsers) blij met deze oversteek.

Lia, die net van haar werk bij Hof van Nassau vandaan komt, maakt regelmatig gebruik van het zebrapad. “Het zebrapad is wel goed, maar toch rijden veel auto’s nog gewoon door. Dat ligt natuurlijk aan het gedrag van de automobilisten, maar desondanks is het wel veiliger geworden.”

Ilona, die het pad niet zoveel gebruikt, maar met haar jonge Border Collie even naar Appie loopt, vindt dat het pad op een goede plaats ligt, maar dat het een gemis is, dat er geen veilige oversteek is op de Lindenburghlaan, waar honderden mensen per dag vanuit de stad richting de supermarkt lopen. Ook houdt ze een pleidooi voor betere bewegwijzering voor slechtzienden.

Op de Fabrieksdijk wordt stevig doorgereden, ondanks de krappe bochten en de parkeerplaatsen aan weerszijden. Dat krappe straten toch ook een voordeel kunnen zijn, weet Jenny. Zij woont op Duivenvoorde: ”Omdat de brandweer en ambulance niet door onze straat konden met aan weerszijden geparkeerde auto's, is er een parkeerverbod gekomen aan één kant. Maar nu wordt er weer veel harder gereden. We hebben geen drempels, of zo, maar wel veel spelende kinderen.” Zonder controle is het hek van de dam. [n]

TEKST CHRISTEL SCHIPHORST