Openstaande vacatures bij Vrijwilligers Informatie Punt

STEENBERGEN - Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) kun je terecht als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk.


Om een idee te geven waar je momenteel als vrijwilliger kunt helpen, lichten we er een paar vacatures uit.


Vrijwilliger Thuisadministratie

Vrijwilligers Thuisadministratie bieden klanten een helpende hand om weer systeem aan te brengen in de papierwinkel, de financiële administratie weer op orde te brengen en opnieuw het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven te vinden. Indien nodig wordt er hulp bij het opstellen van een schulden overzicht geboden. Je biedt dus vooral tijdelijk praktische hulp. Een maatschappelijk werker van WijZijn doet de intakes met de klanten en zorgt voor de inzet van een vrijwilliger. Deze maatschappelijk werker is tevens je contactpersoon.

Je werkt in de kernen van de gemeente Steenbergen. Het is belangrijk dat je graag iets voor een ander betekent, goed kunt samenwerken met zowel de cliënt als de maatschappelijk werker, je thuis bent in administratie en financiën, je gestructureerd werkt, goede communicatieve vaardigheden hebt en dat je houdt van diversiteit onder mensen.

WijZijn biedt je een zinvolle tijdsbesteding, een leuk en gezellig team om mee samen te werken, een basistraining en begeleiding, themabijeenkomsten en teamuitjes en een corona-proof werkomgeving. De uren zijn in overleg.


Vrijwilliger in Thuissituatie

Voor de vrijwillige thuishulp zijn we op zoek naar vrijwilligers die circa eenmaal per week op bezoek gaan bij ouderen. Deze ouderen zijn veelal alleen of hebben geen familie in de buurt wonen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/ rollator, een spelletje spelen enzovoort. Wij vragen vrijwilligers met een goed hart, die gezelligheid en steun kunnen bieden en bovenal betrouwbaar zijn. WijZijn Steenbergen biedt leuk en dankbaar vrijwilligerswerk en professionele begeleiding bij jouw werkzaamheden. Daarnaast wordt er eenmaal per jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd en krijg je een kerstattentie als blijk van waardering voor je inzet. Tijdsbesteding circa 1 á 2 uurtjes per week.


Diverse bestuursfuncties

Op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt staan momenteel ook meerdere vrijwilligersvacatures voor bestuursleden. Heb je bestuurlijke ervaring en wil je je talenten graag bij een lokale organisatie inzetten? Kijk dan eens op onze website want er zijn momenteel drie verschillende organisaties op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Suikerstad Sportief is op zoek naar een bestuurslid. De Zonnebloem Dinteloord is op zoek naar een penningmeester. En ook Stichting Carnavalsbouwclubs Steenbergen is op zoek naar bestuursleden.


Informatie

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. Via deze website kun je je direct inschrijven en op een veilige manier reageren op een (of meerdere) vrijwilligersvacature(s).

Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen) en 06-3926 7945.

Contactpersoon is Caroline Maat, e-mailadres caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl.

Volg ons ook op facebook (vipsteenbergen) voor nieuws, vacatures en gratis workshops en trainingen.
Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep.[n]