Pastoraal Woord door pastoor Hans de Kort

STEENBERGEN - A.s. zondag is het roepingenzondag in de katholieke kerk. We denken speciaal aan en bidden om roepingen tot het kerkelijk werk en het religieuze leven.

Zeker is roeping breder en mag iedere mens zich door God gekend, bemind en geroepen weten tot een taak in het leven. De paus stelt dit jaar de H. Jozef als voorbeeld van een geroepene.


Relivisie

In het programma Relivisie dat a.s. vrijdag op de Zuidwesttv wordt uitgezonden vanuit de kerk in Oud-Vossemeer zijn wij als Christoffelparochie aan de beurt om dit programma dat o.a. gaat over roeping mede te verzorgen.


Roeping

De H. Antonius was ook iemand die zijn roeping gevolgd heeft.

Het was heel mooi dat we in aanloop naar roepingenzondag bij de viering afgelopen dinsdag in de Antoniusnoveen als gastpredikant pastoor Peter Koen hadden die zijn roeping tot het priesterschap in de parochie van De Heen/Nieuw-Vossemeer waar hij opgroeide ontdekt heeft.


Vieringen rechtstreeks via SLOStv

Wij zijn overigens blij dat de verdere vieringen van de noveen nu te volgen zijn rechtstreeks op dinsdag om 19.00 uur via de SLOStv.

We zijn dankbaar dat een parochiaan zich “geroepen” voelde om deze vieringen die met de camera’s van het filmcollectief Steenbergen opgenomen worden voor een belangrijk deel te financieren.

Pastoor Hans de Kort.[n]