Groep 4 De Nieuwe Veste in full swing op 'Zij-aan-Zij'.
Groep 4 De Nieuwe Veste in full swing op 'Zij-aan-Zij'. FOTO CHRISTEL SCHIPHORST

STEENBERGEN/WELBERG - De Koningsspelen 2021 werden vrijdagochtend op alle basisscholen in de gemeente Steenbergen gehouden en de klassen en schoolpleinen waren als vanouds oranje gekleurd.


DOOR CHRISTEL SCHIPHORST

Deze vrijdagochtend schalt er muziek over 't schoolplein van De Nieuwe Veste. Luidkeels wordt er meegezongen met het koningsdagnummer ‘zij-aan-zij’ van Kinderen voor Kinderen. Uitgelaten kinderen rennen heen-en-weer om allerhande ‘oranjespellen’ doen.

Koningsspel-ideeënboek

"Voor 2021 hebben de gemeentelijke sportcoaches en Roparun 'n ideeënboek samengesteld. Hieruit zijn allerlei spellen gekozen door de onderwijzers. Denk aan 'Koningstikkertje' en 'Ruim je paleis op'. 'n Stukje extra creativiteit die goed van pas komt," aldus juf Karlijn. "De kinderen hebben ook al weken geoefend op 't lied en dansje van 'zij-aan-zij', en ze geven graag 'n demo in de klas, voordat ze naar buiten gaan."

Gemeenschapsplein Welberg kleurt oranje

Ook bij Pius X is het een drukte van jewelste. Annemiek Bakx (directeur), is blij met de zonovergoten dag. "Eindelijk weer eens een activiteit die kan, de groepen zijn weliswaar gescheiden, maar alles is heerlijk in de buitenlucht." Annemiek is ook erg positief over 't nieuwe gemeenschapsplein, dat naadloos grenst aan haar school. De hogere groepen maken hier dagelijks gebruik van. Ook de sportcourt, beschilderd met hulp van kunstenaar Iwaz, is multifunctioneel en kan als tribune dienen voor uitleg en toneel en is een echte aanwinst.

Koning kan trots zijn

Zijne majesteit mag trots zijn op de juffen, meesters en hun enthousiaste kinderen. Want niemand viert de verjaardag van de koning met groter enthousiasme en bewustzijn dan deze groep. Met rood-wit-blauw, oranje slingers en fel-oranje kronen vol met goud en glitter.[n]

Koningstikkertje 2021 op Piux X.