Een aantal gedecoreerden tijdens de Lintjesregen.
Een aantal gedecoreerden tijdens de Lintjesregen. FOTO MARIANNE MICHIELSEN

Koninklijk lintje? Aanvragen kan nog tot 15 juli

STEENBERGEN - De traditionele Lintjesregen, daags voor Koningsdag, was dit jaar in de gemeente Steenbergen ongekend groot. Deze keer had het Zijne Majesteit de Koning namelijk behaagd om maar liefst negentien inwoners een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen.


DOOR ADDO SPRANGERS


Met deze ‘royale hoosbui’ - een record in de geschiedenis van de gemeente Steenbergen - werd eens te meer onderstreept hoe groot de betrokkenheid en de vrijwillige organisatiekracht in onze samenleving zijn.

Bij de uitreiking sprak burgemeester Ruud van den Belt de hoop uit dat er ook voor de Lintjesregen van 2022 weer de nodige aanvragen worden gedaan.

“Ik ben ervan overtuigd dat er in alle onze kernen nog veel meer mensen zijn die zich langdurig en belangeloos inzetten voor onze gemeenschap. Meestal verkiezen zij de achtergrond. Des te belangrijker is het om te laten merken hoezeer gewaardeerd wordt wat ze allemaal doen, zodat ook zij een keer in het zonnetje komen te staan.”


Zorgvuldig proces

Aanvragen voor de Lintjesregen van volgend jaar kunnen uiterlijk tot 15 juli a.s. - door iedereen - worden ingediend bij de Gemeente Steenbergen. Dat is al vrij snel, dus aarzel niet te lang als u iemand wilt voordragen.

Het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding vereist, uitgaande van het principe ‘ere wie ere toekomt’, namelijk een uitgebreid en boven alles zorgvuldig proces. Een lintje krijg je immers niet zomaar.


Verdiensten

Mits een voorstel aan de geldende criteria voldoet, is de burgemeester van harte bereid de aanvraag te ondersteunen.

Uitgangspunten zijn onder meer dat de kandidaat zich vijftien jaar of langer belangeloos en intensief heeft ingezet (en dat nog steeds doet) voor één of bij voorkeur meerdere organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, sociaal maatschappelijk werk, kerkelijk leven, natuur, mantelzorg of openbare orde en veiligheid.

De verdiensten kunnen dus heel verschillend van aard zijn.

Informatie

Voor nadere informatie en het digitaal invullen of downloaden van een aanvraagformulier kunt u terecht op www.lintjes.nl. Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij John Nijssen, kabinetschef van de burgemeester, bereikbaar via e-mail kabinet@gemeente-steenbergen.nl en telefoonnummer (0167) 543313. [n]