Macy van Sabben op één van de boathouses in de haven
Macy van Sabben op één van de boathouses in de haven Foto: Christel Schiphorst

Jachthaven Waterkant in Dinteloord klaar voor mooi toeristisch seizoen

DINTELOORD – De nieuwe havenmeester en duizendpoot, Macy van Sabben, (23) is druk bezig om Jachthaven Waterkant vol op de kaart te zetten. Sinds haar familie de haven enkele jaren geleden overnam van de vorige eigenaar hebben ze niet stilgezeten.


Allereerst staat groot onderhoud op het programma. Maar tevens worden de plannen gerealiseerd om het aantal ligplaatsen in de haven te vergroten. “Momenteel hebben we 415 ligplaatsen, maar die breiden we uit naar 600. De haven is 1000 meter lang en er is - in tegenstelling tot andere jachthavens- erg veel manoeuvreerruimte voor grote jachten. Ook onze steigers zijn erg ruim en we hebben ligplaatsen voor jachten tot maar liefst 25 meter”, lacht de enthousiaste havenmeester. Ook wappert hier De Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding op het gebied van milieu en duurzaamheid.


Toeristische beleving

Naast de aandacht voor de steigers en boten, heeft Macy ook ingezet op beleving en toeristische aantrekkelijkheid. “Ik vind het erg belangrijk dat we mensen wat te bieden hebben, naast het afmeren van hun boot. We werken samen met SUPsurfari, zodat je vanaf de jachthaven kunt suppen, en we verhuren fietsen en luxe sloepen met buitenboordmotor. Op die manier kun je zowel te land als te water de omgeving verkennen, ook als je geen eigen boot hebt.”


Luxe sloepverhuur

Ook de sloepen zijn spieksplinter nieuw en ze hebben namen gekregen die verbonden zijn met Bonaire.” En dat is niet zomaar. In de winter runt Macy namelijk op het Antiliaanse eiland haar eigen duikschool met autoverhuur. Macy vervolgt: “Daarnaast hebben we ook goede afspraken met Brasserie Overstag, die bijvoorbeeld lunchpakketten maakt voor de sloepen of welkomstpakketjes voor in onze boathouses.”


Weekendje in een Boathouse

Deze boathouses zijn een noviteit. Op zeer korte termijn zijn er vier volledig ingerichte houseboats beschikbaar. Momenteel liggen er twee aan de steiger. De kleine drijvende huisjes hebben alles voor het ultieme weekend op het water. Ze zijn geschikt voor vier personen en je kunt er ook een sloepje aanleggen, zo aan je eigen drijvende terrasje. Hoe leuk is dat? Zin om te zelf te koken? Dat kan, maar je kunt je ook laten verwennen bij Brasserie Overstag of even naar Dinteloord rijden voor een restaurant.


Service

"Naast deze vernieuwingen, zorgen we er natuurlijk ook voor dat het sanitair tip top is. Als extra service bieden we gratis gebruik van douche, water en WIFI," vervolgt de havenmeester. Omdat Jachthaven Waterkant gelegen is aan een zijtak van het Volkerak, het Dintelse Sas en vanwege de centrale ligging zijn zowel de Zeeuwse-, Zuid-Hollandse-, als Brabantse wateren binnen korte tijd te bereiken. Een ideale plek voor watersportliefhebbers of een weekendje weg.[n]