Openstaande vacatures Vrijwilligers Informatie Punt

STEENBERGEN - Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) kun je terecht als je wat tijd over hebt om iemand te helpen. Daar maak je zeker iemand blij mee en dat geeft jou een goed gevoel!


Vrijwilliger in Thuissituatie: Voor de vrijwillige thuishulp is WijZijn Steenbergen op zoek naar mensen die ouderen willen helpen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/rollator, een spelletje spelen, koffiedrinken enzovoort.

Wij vragen vrijwilligers met een goed hart, die gezelligheid en steun kunnen bieden en bovenal betrouwbaar zijn. WijZijn Steenbergen biedt leuk en dankbaar vrijwilligerswerk en professionele begeleiding bij jouw werkzaamheden. Daarnaast wordt er eenmaal per jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd en krijg je een kerstattentie als blijk van waardering voor je inzet. Tijdsbesteding circa 1 á 2 uurtjes per week. Ook als je je voor een bepaalde periode wilt inzetten, ben je van harte welkom!

Vervoer van deelnemers aan de leervoorziening en dagbesteding voor volwassenen en ouderen: Zorghoeve Kakelbont is een combinatie van een agrarisch bedrijf en een dagbesteding. Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord zoekt chauffeurs voor het vervoer van deelnemers aan de dagbesteding. De deelnemers worden 's morgens vanaf hun huisadres of een station opgehaald door de vrijwillige chauffeurs. Het programma van de dagbesteding begint om half 10. 's Middags om half 4 eindigt de dagbesteding en worden de deelnemers weer naar huis/station gebracht.
Zorghoeve Kakelbont komt graag in contact met enthousiaste vrijwilligers die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Er kan met een auto van Zorghoeve Kakelbont gereden worden.
Wanneer en hoeveel tijd je wilt besteden kun je mede zelf bepalen.

Vrijwilliger Thuisadministratie: Vrijwilligers Thuisadministratie bieden klanten een helpende hand om weer systeem aan te brengen in de papierwinkel, de financiële administratie weer op orde te brengen en opnieuw het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven te vinden. Indien nodig wordt er hulp bij het opstellen van een schulden overzicht geboden. Je biedt dus vooral tijdelijk praktische hulp. Een maatschappelijk werker van WijZijn doet de intakes met de klanten en zorgt voor de inzet van een vrijwilliger. Deze maatschappelijk werker is tevens je contactpersoon. Je werkt in de kernen van de gemeente Steenbergen. Het is belangrijk dat je graag iets voor een ander betekent, goed kunt samenwerken met zowel de cliënt als de maatschappelijk werker, je thuis bent in administratie en financiën, je gestructureerd werkt, goede communicatieve vaardigheden hebt en dat je houdt van diversiteit onder mensen. WijZijn biedt je een zinvolle tijdsbesteding, een leuk en gezellig team om mee samen te werken, een basistraining en begeleiding, themabijeenkomsten en teamuitjes en een corona-proof werkomgeving. De uren zijn in overleg.


Informatie

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. Via deze website kun je je direct inschrijven en op een veilige manier reageren. Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen) en 06-3926 7945. Contactpersoon is Caroline Maat, e-mailadres caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl.

Je kunt ons ook op facebook (vipsteenbergen) volgen voor nieuws, vacatures en gratis workshops en trainingen.

Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep.[n]