Sjaak Embregts (links) en Jac van Leent (rechts).
Sjaak Embregts (links) en Jac van Leent (rechts). FOTO JOHN ROMMERS

Zilveren speld KNWU voor Sjaak Embregts

STEENBERGEN - Vanwege zijn verdiensten voor Stichting Wielercriterium Steenbergen heeft bestuurslid Sjaak Embregts de zilveren speld van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) ontvangen. In bijzijn van Anja de Bont en Marinka Hendrikx, respectievelijk voorzitter en secretaris van KNWU District Zuid, kreeg Embregts het kleinood opgespeld door zijn eigen voorzitter Jac van Leent van de Steenbergse wielerstichting.


DOOR ADDO SPRANGERS


Eigenlijk had het eerbetoon vorig jaar al moeten plaatsvinden. Toen, op 4 maart, was het namelijk precies 25 jaar geleden dat Embregts toetrad tot het bestuur van Stichting Wielercriterium Steenbergen. Het coronavirus echter gooide op dat moment roet in het eten. De jaarlijkse wielerronde in Steenbergen werd afgeblazen, bestuursvergaderingen konden niet doorgaan en ook de geplande huldiging van de jubilaris werd uitgesteld. De zaken zijn inmiddels weer enigszins genormaliseerd. Met het besluit dat de Grote Prijs van Steenbergen dit jaar op zondag 31 oktober zal worden verreden, is onlangs ook weer de vergadercyclus van het bestuur van Stichting Wielercriterium Steenbergen opgestart. Een mooi moment dus om Sjaak Embregts alsnog in het zonnetje te zetten.

De zilveren speld van de KNWU heeft de jubilaris meer dan verdiend, zo stelt Stichting Wielercriterium Steenbergen. Zij roemt zijn werkzaamheden rond het waarborgen van de veiligheid tijdens de wielerwedstrijden. Zo werd er onder de leiding van Embregts altijd gezorgd voor de juiste inrichting van parcours en finishstraat, met onder meer dranghekken en stootkussens. Deze werden na afloop van de wedstrijden telkens ook weer netjes opgeruimd. Hiernaast leverde Embregts ook vaak bijdragen bij de materiaalcontroleposten, hielp hij bij het uitpijlen van het parcours voor de deelnemende renners, zorgde hij samen met collega-bestuurslid Cees van Vugt voor de prijzen in de vorm van bekers voor de jeugdrenners, en was hij behulpzaam bij de fietskeuringen van diezelfde jeugdrenners. Tevens zorgde de zilveren jubilaris ervoor dat jaarlijks door hem de nodige sponsoren werden binnengehaald en was hij niet te beroerd om, ook nog op het laatste moment, de ‘overgebleven' loten van de elk jaar weer terugkerende loterij aan de man of vrouw te brengen. "Kortom: een man waar je van op aan kunt, een man van zijn woord,” aldus het bestuur van Stichting Wielercriterium Steenbergen. [n]