Computerclub Groot Steenbergen zit niet stil

STEENBERGEN - Computervereniging Groot Steenbergen (CGS) heeft vanwege haar 25-jarig bestaan in samenwerking met de Rabobank en SLOS (Stichting Lokale Omroep Steenbergen) een uitzending verzorgd in de serie Hilde over internetfraude.


Op zondag 23 mei jl. is deze opname uitgezonden. Terugkijken: https://youtu.be/FE7h11hUI60. Het is zeker de moeite waard!

Door corona is de vereniging enigszins vleugellam, omdat er geen clubavonden meer mogen plaatsvinden. Toch heeft zij zich bijzonder ingespannen om de leden bij de club te blijven betrekken. Door middel van nieuwsbrieven en speciaal uitgegeven informatieboekjes houdt het bestuur van de vereniging haar leden op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden op computergebied.


Thema-club-avonden
Wanneer door allerlei versoepelingen er weer meer mogelijk is, hoopt CGS haar leden en mogelijk ook nieuwe leden te kunnen verwelkomen op één van hun thema-avonden of clubavonden. Deze vinden plaats in gemeenschapshuis “de Vaert” in Welberg. De leden kunnen op de clubavonden ook met hun computerproblemen terecht. Er wordt dan geprobeerd om de problemen op te lossen.

In het najaar wil de Computervereniging in de vorm van workshops of korte cursussen allerlei zaken behandelen die met de computer, tablet of mobiele telefoon te maken hebben: apps op telefoon, e-mails opslaan/beantwoorden/weigeren, herkennen ongewenste e-mails, bankieren via mobieltje, Google maps, Spotify, enz. enz. Ook cursussen die langer duren zullen mogelijk weer gegeven worden, Windows 10 voor beginners/gevorderden, fotobewerking Windows 10 of tekstverwerking Word. CGS is vanaf 2021 ook opleidingslocatie voor Seniorweb (landelijke Computervereniging met circa 150.000 leden), zodat ook leden een cursus kunnen volgen.

Kortom: als bestuur hopen we dat het einde van de corona-ellende eraan komt en dat we spoedig weer uitnodigingen de deur uit kunnen doen om weer gezellig samen te "computeren”.[n]