Wit aan zet en wint
Wit aan zet en wint Foto:

Casper Room wint 2e periode bij jeugd BSV

BERGEN OP ZOOM - Nadat vorige week Casper Room met het nodige fortuin zijn partij tegen Dion Winterberg, won Casper de volgende vier partijen. Hij heeft dus 5 uit 5 en is dus onafhankelijk van de andere partijen de kampioen van de 2e periode. 


Uitslagen
Koningsgroep: Tano van Schilt-Casper Room 0-1; Casper Room-Evalijne van Schilt 1-0; Tano van Schilt-Martin Schoones1-0; Casper Room-William van Heerebeek 1-0; William van Heeirebeek-Evalijne van Schilt 1-0; Martin Schoones-Casper Room 0-1. Torengroep: Tom Keijzer-Wessel Jansen 1-0; Tristan Huibregtse-Anh Quan Duong 1-0; Wessel Jansen-Tristan Huibregtse1-0; Raoul Eestermans-Tom Keijzer 0-1. Pionnengroep: Selva Mansuroglu-Anna van der Heijden 0-1; Anna van der Heijden-Selva Mansuroglu ½-½.


Schaakles
Naast het competitieschaak wordt er ook schaakles gegeven, door Erwin Kalle, oud-jeugdkampioen. Lessen vinden plaats bij het Juvenaat in de Pater Dehonlaan. Info: info@bozschaak.nl of op de vrijdagavonden in de Dependance van RSG 't Rijks aan de Rijtuigenweg.


Schaakprobleem
Vorige week gaven we u het volgende probleem. Wit: Ke1, Th1, Ld3, Pd7, pi: d4, e3, f2, g2 en h2. Zwart: Ke7, Tc8, Pd6, pi: d5, e6, f7, g7, h6. Wit is aan zet en moet twee problemen oplossen. Zwart dreigt met Tc1+ een toren te winnen en zwart kan ook het paard op d7 slaan. Wit kan beide problemen oplossen door Pd5 te spelen. In het nieuwe probleem, zie diagram, is het weer wit die aan het langste eind trekt. Maar hoe moet hij dat doen?[n]