Aankomst bij restaurant de Watertoren voor de high tea.
Aankomst bij restaurant de Watertoren voor de high tea. FOTO CAREN VERMAAT

'Zonnig weerzien voor de Vrouwen van Nu'

STEENBERGEN - In totaal 33 enthousiaste Vrouwen van Nu vertrokken afgelopen week op woensdagochtend op de fiets vanaf het Cromwiel richting de Heen.


DOOR CAREN VERMAAT


Vorig jaar hebben ze even een jaartje overgeslagen maar dit jaar kon de groep er gelukkig weer met de fiets op uit. Ze hadden een mooie route van rond de 30 kilometer uitgezet langs de Heen, Beneden Sas en Dinteloord dwars door de polders van Steenbergen. 

De tocht eindigde begin van de middag bij reatuarant de Watertoren waar ze werden opgewacht door de rest van de Vrouwen van Nu die dit jaar niet meefietsten maar natuurlijk wel iedereen weer wilden ontmoeten en om te genieten van de high tea. Sinds september vorig jaar hadden de vrouwen elkaar niet meer gezien dus iedereen had er extra veel zin in. 


Uitstapjes

De Vrouwen van Nu Vereniging Steenbergen bestaat volgend jaar alweer 85 jaar en organiseert volop leuke activiteiten. Joke Engels, de voorzitter van de Vrouwenvereniging, vertelt vol enthousiasme dat er normaal jaarlijks wel tien van dit soort leuke uitjes worden georganiseerd. "We gaan bijvoorbeeld bowlen of bezoeken een leuk museum in de omgeving. We zijn al bij het Markiezenhof geweest en bij het Watersnood museum. Maar we gaan ook wel eens wat verder uit de buurt. Zo zijn we met de Museumbus naar Amsterdam gegaan. Het doel is om met de Vrouwen van Nu leuke uitstapjes te maken en gezellig onder elkaar te zijn. Met Corona is het natuurlijk even wat minder geweest maar daarom pakken we vandaag extra feestelijk uit." De feestzaal van de Watertoren is prachtig aangekleed waar de vrouwen aan de gezellige ronde tafels elkaar opzoeken om bij te kletsen. De uitgebreide high tea bestaat uit diverse gangen met soepjes, hapjes, drankjes en heerlijke zoetigheden.


Activiteitencommissie

"Een aantal leden van de vaste activiteitencommissie die de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor de verschillende uitjes zijn nu op een leeftijd gekomen dat ze iets rustiger aan willen gaan doen en worden tijdens de high tea nog even in het zonnetje gezet. Gelukkig zijn er ook weer nieuwe vrouwen die het stokje overnemen en weer nieuwe activiteiten gaan organiseren want we zijn nog lang niet klaar," aldus Joke Engels. 

Ook tijdens de hig tea wordt een aantal nieuwe leden voorgesteld. "Het merendeel van de vrouwen is 65+ maar we zouden het natuurlijk erg leuk vinden als we ook wat jongere vrouwen zouden mogen verwelkomen. Het is alleen maar goed als we op die manier onze kennis en ervaringen kunnen doorgeven en zo de Vrouwen van Nu beweging kunnen laten voortbestaan. Het is onderdeel van een groot landelijk vrouwen netwerk dat elkaar steunt en zorgt voor verbinding. Dus als er dames zijn die lid willen worden dan juichen we dat zeker toe." Aanmelden kan bij Clazien Renirie via het e-mail adres j.renirie1@gmail.com.

Aan het eind van de middag vertrokken de dames weer helemaal opgeladen richting huis, waarbij ze alweer reikhalzend uitkijken naar hun volgend weerzien in september. Op 15 september zal de Steenbergse Corrie Damen komen vertellen over haar boekje dat ze schreef over de Steenbergse familie Ampt waar ze als jong meisje in dienst was. [n]