Jeugdlid Marijke Oostvogels speelt al in het groot orkest, maar maakt ook nog onderdeel uit van het leerlingenorkest.
Jeugdlid Marijke Oostvogels speelt al in het groot orkest, maar maakt ook nog onderdeel uit van het leerlingenorkest. Foto: Caren Vermaat

Honderd jaar Semper Crescendo: ‘Ik heb het trompetspelen al helemaal onder de knie’

Door: Caren Vermaat Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Hoewel ze pas 14 jaar oud is, speelt Marijke Oostvogels nu al trompet in het groot orkest van het jubilerende  muziekgezelschap Semper Crescendo en is ze ook nog lid van het leerlingenorkest. Ze vertelt vol passie over hoe ze dat zo snel heeft gedaan en wat ze zo leuk vindt aan het orkest.

Eigenlijk is ze door toedoen van haar broers en zussen bij het orkest terecht gekomen. Die zaten al in het orkest en vroegen haar zo’n 6 jaar geleden of ze misschien ook mee wilde doen. “Ze konden waarschijnlijk nog een trompettist gebruiken dus hebben ze me gevraagd het eens op de trompet te proberen,” vertelt Marijke lachend. “Ik ben toen eerst begonnen op een cornet. Dat is eigenlijk een kleine trompet, maar door de bouw wat korter zodat je daar met kortere armen beter bij kan, en ook minder zwaar. Toevallig was de muziekleraar de vader van mijn beste vriendin, dus dat maakte het ook wel wat gemakkelijker. Ik ben toen begonnen met langzame en makkelijke stukken. Zo heb ik een tijd lang individuele lessen gehad om het trompetspelen helemaal onder de knie te krijgen. Na 2 jaar heb ik examen gedaan en kon ik door naar het leerlingenorkest. Afgelopen jaar heb ik ook mijn A-diploma gehaald en mag ik nu ook in het grote orkest spelen. Dat is echt wel heel vet!” Marijke heeft ook al meerdere mooie optredens gedaan met het leerlingenorkest. Zo hebben ze een optreden gehad in De Efteling en ook met Halloween op de Helberg. Dat zijn natuurlijk de leuke dingen, maar het allerleukst vindt ze het samenspelen en de gezelligheid van het samenzijn.