Marianne van Tilburg, lid groot orkest en dirigent leerlingenorkest.
Marianne van Tilburg, lid groot orkest en dirigent leerlingenorkest. Foto: Caren Vermaat

Honderd jaar Semper Crescendo: ‘Heerlijk om me te laten meevoeren door de muziek’

Door: Caren Vermaat Algemeen

Als drijvende kracht en dirigent van het leerlingenorkest is Marianne van Tilburg nauw betrokken bij de muziekvereniging Semper Crescendo.

Ze speelt altsax in het groot orkest en is van kleins af aan altijd al met muziek bezig geweest. Op de kleuterschool is ze begonnen met blokfluit spelen en daarna heeft ze van alles uitgeprobeerd. “De blokfluit had ik op een gegeven moment wel gezien. Daarna ben ik piano gaan spelen en weer later klarinet. Ik ben begonnen bij muziekvereniging de Flierefluiters die later is overgegaan in Semper Crescendo. Toen ik in contact kwam met een dweilband uit de buurt, zaten ze daar niet echt te wachten op een klarinet dus toen ben ik saxofoon gaan spelen. Dat vond ik zo leuk dat tijdelijk ben gestopt bij de harmonie.”

Omgeschoold

“Ze hebben me vaak gevraagd om weer terug te komen maar omdat ik in de tussentijd ook moeder was geworden en een drukke baan had, was dat moeilijk te combineren. Tot het moment dat ik hoorde dat de dirigent van het leerlingenorkest ermee ging stoppen. Mijn dochter wilde toen ook net gaan spelen en ik kon het niet laten gebeuren dat de kinderen geen orkest meer zouden hebben. Ik heb me dus vier jaar geleden omgeschoold tot dirigent en begeleid nu een grote groep leuke en enthousiaste kinderen. In het normale leven ben ik accountant, dus voor mij is het heerlijk om me te laten meevoeren door de muziek en even helemaal los te komen van het werk,” aldus Marianne.