Het de bedoeling dat de Binnenvest eenrichtingsverkeer gaat worden.
Het de bedoeling dat de Binnenvest eenrichtingsverkeer gaat worden. Foto: FOTO DESIREE COOREMANS

Bewoners hebben bedenkingen bij plannen Binnenvest

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Het college heeft grootse plannen voor wat betreft de herinrichting van de Binnenvest en de David van Orliënsstraat. Die plannen zijn per brief bekengemaakt aan de bewoners. Binnen laatstgenoemde groep zijn nogal wat bedenkingen tegen de voorgenomen plannen. De fractie van de Volkspartij wil nu uitleg van het college.

Middels een brief, waarin werd aangegeven dat een fysieke informatieavond door de coronamaatregelen niet mogelijk zou zijn, werden inwoners van de Binnenvest en de David van Orliënsstraat onlangs door de Gemeente Steenbergen op de hoogte gesteld van de plannen om genoemde straten opnieuw in te richten. Hierbij is het de bedoeling dat de Binnenvest eenrichtingsverkeer gaat worden. Ook de David van Orliënsstraat wordt opnieuw ingericht. Uit de brief is duidelijk dat hierbij veel parkeerplaatsen verloren zullen gaan.

Ideeën

Volgens de fractie van de Volkspartij echter hebben diverse inwoners erg goede ideeën om zaken te verbeteren in de huidige situatie. Veel bewoners zouden sterke twijfels hebben bij de voorgenomen plannen en daarom al bezwaren hebben ingediend. Voor de Volkspartij, die naar eigen zeggen helder wil krijgen of de voorgenomen plannen wel de juiste plannen zijn voor genoemde straten, reden om in de pen te klimmen.

Parkeerplaatsen

In een brief aan het college vraagt raadslid Danker Kouwen namens de fractie uitleg aan burgemeester en wethouders. Zo wil hij weten waarom er niet proactief aan de bewoners is gevraagd mee te denken met de voorgestelde plannen en waarom er slechts twee voorgestelde keuzes aan de bewoners zijn voorgelegd, aangezien het per slot van rekening alleen over het type parkeerplaats gaat en niet over alle andere voorgestelde aanpassingen. Ook wil hij antwoord op de vraag waarom er is gekozen om de weg te versmallen van 7 naar 6 meter en waarom de trottoirs worden verbreed, een ingreep die ten koste zal gaan van het kunnen parkeren aan één kant van de weg. Hiernaast vraagt Kouwen zich af waarom worden er veel minder parkeerplaatsen zijn opgenomen in de voorgestelde aanpassingen van de David van Orliënsstraat. Verder is hij benieuwd naar hoe het college de verloren parkeerplaatsen aan de David van Orliënsstraat denkt te gaan vervangen. 

Eenrichtingsverkeer

Ook wil hij uitleg over het voorstel om een fietssluis te realiseren, terwijl de huidige paal voldoet en een fietssluis problemen kan gaan geven met bijvoorbeeld rollators en het verplaatsen van kliko’s. Kouwen vraagt het college in zijn brief of de plannen nog kunnen worden aangepast aan de hand van diverse goede ideeën van bewoners. Tot slot wil hij van burgemeester en wethouders weten waarom de Binnenvest eenrichtingsverkeer zou moeten krijgen en of dit een uitvloeisel is van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). [n]

‘Waarom zijn bewoners niet proactief gevraagd om mee te denken? ‘

De herinrichting van de David van Orliënsstraat gaat veel parkeerplaatsen kosten. FOTO DESIREE COOREMANS

Afbeelding