Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Vaccineren zonder afspraak: Prikbus GGD bezoekt Steenbergen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

STEENBERGEN - De prikbus van de GGD staat eind augustus in Steenbergen. Mensen kunnen daar terecht voor informatie over de coronavaccinatie, en om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken is daarvoor niet nodig. In totaal worden drie locaties in de gemeente bezocht.

GGD West-Brabant is gestart met vaccineren tegen corona in een ‘prikbus’ of in wijkcentra in verschillende dorpen en wijken. Iedereen die nog niet is gevaccineerd kan hier zonder afspraak voor zijn of haar eerste coronaprik terecht.

Maandag 30 augustus 10.00 tot 19.00 uur: Steenbergen: Seringenlaan (sportpark)

Dinsdag 31 augustus: 10.00 tot 19.00 uur: De Heen: Dorpsweg

Woensdag 1 september 2021: 10.00 tot 19.00 uur: Dinteloord: parkeerterrein sportveld (Steenbergseweg)

De GGD zal op sommige plekken in West-Brabant gebruik maken van de prikbus. Op andere locaties zal de GGD gebruik maken van een wijkcentrum als locatie. Het maken van een afspraak is niet nodig. “Neem wel een legitimatiebewijs mee”, roept de GGD op. “Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing.”

Mensen mogen kiezen voor een vaccinatie met Janssen of Pfizer. Een vaccinatie met Janssen heeft als voordeel dat je met één prik in de prikbus meteen klaar bent.