Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Anna en Angelique: De jongste en oudste deelnemer van de kleine tour

Door: Christel Schiphorst Algemeen

Sinds dat ze mee mocht doen, neemt Anna Koenraadt (14) al deel aan de Kleine Tour. In haar geval was dat vanaf haar 9de jaar. Nu is ze de oudste van de 216 rennertjes en rijdt ze voor de laatste keer mee

“Gewoon de gezelligheid maakt de Kleine Tour leuk. De dinsdag dat we naar België fietsen is wel heel erg ver, maar ja, de muziek helpt ons om het vol te houden,” vertelt ze heel eerlijk. “We winnen nooit hoor, maar dat is niet erg.” Al die jaren heeft ze bij het Jumbo team gefietst en is het motto ‘gewoon plezier maken.’ Dat hoor je uit de monden van iedereen, bestuur, organisatie en deelnemers. En dat dát lukt, zie je aan de gezichten van iedereen die betrokken is bij de Tour. 

Het jongste rennertje is net 8 jaar geworden, twee weken geleden, ook een meisje, Angelique Hobo. Zij mag al meedoen, want de leeftijd voor meisjes is dit jaar verlaagd naar 8. Een flinke uitdaging zal het wel worden, 270 km fietsen in 6 dagen. Maar ze glundert van oor tot oor. “Wat heel leuk is, is dat we gewoon door mogen fietsen en dat er allemaal helpers met felle jasjes staan die het verkeer tegenhouden.” Ook het zwaaien naar de mensen aan de kant van de weg, op de eerste avond van de Tour, heeft indruk gemaakt. Ze zit in Team Madri, waarin alle leeftijden mooi vertegenwoordigd zijn. “Alles is nieuw, dus het is erg spannend.” De muziek lijkt haar ook wel leuk, veel ABBA op de playlist van dit rennertje. En ook zij gaat heel veel plezier hebben tijdens deze 51ste Kleine Tour!