De provinciale weg N257 wordt door snelheidsduivels vaak als racebaan gebruikt.
De provinciale weg N257 wordt door snelheidsduivels vaak als racebaan gebruikt. Foto: FOTO WILL ROMBOUTS

Bewoners en ZLTO pleiten voor ‘druppels’ op parallelweg Heense Molen

Door: Addo Sprangers Algemeen

HEENSE MOLEN - Het voornemen van het Steenbergse college om drempels te plaatsen op de parallelweg ter hoogte van de Heense Molen, dit om hardrijders aldaar te ontmoedigen, blijkt op grote weerstand te stuiten. Namens de aanwonende agrariërs pleit de ZLTO voor andere verkeersmaatregelen, zoals lagere ‘druppels’ in de weg en het instellen van een 30 km-zone. De Volkspartij roept het college op om de mogelijkheid van een breder gedragen oplossing onder de loep te nemen.

De verkeerssituatie in de Heense Molen is al jarenlang onderwerp van gesprek. De provinciale weg N257, eigendom van de Provincie Noord-Brabant, doorkruist de woongemeenschap en wordt door automobilisten vaak gebruikt als racebaan. Soms echter is het door landbouwverkeer druk op de provinciale weg. In dat geval kiezen veel automobilisten voor de gemakkelijke parallelwegen, eigendom van de Gemeente Steenbergen, als sluipwegen om het verkeer op de hoofdweg te ontlopen. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties op de parallelwegen, waar automobilisten vervolgens vaak met hoge snelheid tractoren voorbijschieten.

Overleg

Waar op vrijwel alle plaatsen in Noord-Brabant gevaarlijke doorgaande provinciale wegen uit de kernen worden geweerd, is dat voor wat betreft Heense Molen nog altijd niet het geval. Dit ondanks het feit dat de bewoners bij de Provincie Noord-Brabant en Gemeente Steenbergen al regelmatig aan de bel hebben getrokken. 

Dezelfde omwonenden hebben - net als de ZLTO - gevraagd om zogeheten ‘druppels’ op de parallelwegen aan te leggen. De Gemeente Steenbergen heeft echter gekozen voor verkeersdrempels. Naar verwachting echter zullen deze drempels het landbouwverkeer in deze agrarische omgeving ernstig belemmeren. Er ligt inmiddels een voorstel om met de Provincie Noord-Brabant in overleg te gaan om de hoofdrijbaan over te dragen aan de Gemeente Steenbergen, zodat passende maatregelen kunnen worden getroffen om dat probleem op te lossen.

Overwegingen

Namens de gemeenteraadsfractie van de Volkspartij wil fractievoorzitter Michel Lambers nu weten waarom het gebruik van ‘druppels’, zoals ZLTO en bewoners graag willen, voor het college geen reële optie is. 

In zijn brief aan burgemeester en wethouders vraagt hij ook wanneer overleg heeft plaatsgevonden met ZLTO en de bewoners. Hiernaast wil Lambers antwoord op de vraag welke mogelijkheden het college heeft overwogen om de snelheid te remmen en waarom is gekozen voor het aanleggen van drempels in plaats van andere maatregelen. 

Hij is bovendien benieuwd of is overwogen, zoals door de bewoners voorgesteld, om een 30 kilometerzone en aanduiding bestemmingsverkeer in te richten - conform de CROW richtlijnen - waardoor ook snelheidscontroles mogelijk worden. Lambers wil verder uitleg over mogelijk door het Rijk aan de Gemeente Steenbergen verstrekte subsidie. Hierbij vraagt hij naar de hoogte van het bedrag en de voorwaarden die aan de subsidie zijn verbonden. In het verlengde daarvan wil hij weten welk bedrag eventueel bedoeld is voor de aanleg van verkeersdrempels. ‘Last but not least’ vraagt Lambers het college waarom de raad niet is betrokken bij het voornemen om drempels in de parallelwegen te leggen.