Steenbergs Golfkampioenschap weer in voorbereiding

STEENBERGEN - Als gevolg van de coronamaatregelen moesten de Steenbergse Golfkampioenschappen vorig jaar worden gecanceld. De verwachtingen voor dit jaar zijn zodanig, dat besloten is de nodige voorbereidingen te treffen om weer een toernooi te organiseren. Als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooien, dan worden dit jaar de kampioenschappen gespeeld op vrijdag 24 september.


In het verleden werd door tussen de 70 tot zelfs 100 sportieve Steenbergenaren aan het toernooi deelgenomen. De organisatie gaat ervan uit dat ook dit jaar de belangstelling groot is, gezien het aantal voor-aanmeldingen dat reeds binnen is. Golfers uit de gemeente Steenbergen of golfers met Steenbergse roots kunnen zich weer aanmelden voor het jaarlijks terugkerende Golfkampioenschap. Alle (oud-) Steenbergse golfers met een geldige handicapregistratie kunnen aan dit evenement deelnemen. Ook deze 19de editie van het kampioenschap wordt, zoals gebruikelijk, weer gehouden op de 18-holes-golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse.

De wedstrijden vangen aan om 13:00 uur in een shotgunvorm. De prijsuitreikingen vinden plaats direct na de wedstrijd. Bij mooi weer, hoopt de organisatie daarvoor, op het terras van de brasserie van de baan, alle golfers en golfsters uit Steenbergen te kunnen verwelkomen.  Voordat de prijsuitreikingen plaatsvinden bestaat er natuurlijk voldoende tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, de scorekaarten te controleren en in te voeren. In voorgaande jaren is gebleken dat na een serieuze wedstrijd (het gaat immers om een kampioenschap) ook de gezelligheid onder de Steenbergenaren en oud-Steenbergenaren een belangrijk onderdeel van deze dag is.

Omstreeks 19:00 uur zal dan weer bekend kunnen worden gemaakt wie de beste golfers en golfsters uit Steenbergen zijn. 

Op de site www.steenbergsegolfkampioenschappen.nl vindt u meer informatie over deze dag en de daaraan verbonden kosten. Via de site kunt u zich aanmelden voor de wedstrijd. De organisatie hoopt na een onderbreking van een jaar, weer veel Steenbergenaren en oud-Steenbergenaren te kunnen verwelkomen.[n]