Wereld Alzheimer Dag op
21 september in bibliotheek

STEENBERGEN - U bent van harte welkom om op dinsdag 21 september  tussen 10 en 13 uur een kopje koffie of thee te komen drinken in de bibliotheek van Steenbergen, rond te kijken of gewoon gebruik te maken van de diensten van de bibliotheek deze ochtend.


De bibliotheek opent deze ochtend speciaal de deuren voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Het is die dag namelijk Wereld Alzheimer Dag, de dag waarop in het hele land stil wordt gestaan bij de vele gezichten van dementie. De werkgroep Dementievriendelijke gemeente Steenbergen organiseert deze ochtend in samenwerking met betrokken partijen. Het zijn echt de vele gezichten van dementie, het kan ons namelijk allen overkomen. Het kan uzelf of een familielid treffen, iemand uit de buurt of iemand die bij dezelfde tennisvereniging zit als u. Wilt u meer weten, kom dan langs in de bibliotheek. Geheugenproblemen en dementie kunnen vragen oproepen: bv. u wilt meer weten over dementie, u wilt weten wat u kunt doen om iemand bij te staan, u wilt weten wat er mogelijk is qua hulpmiddelen om langer thuis te blijven of andere ondersteuning.


Luisterend oor
De 21e september zijn daarom ook een aantal professionals aanwezig met informatie, hulpmiddelen en een luisterend oor om vragen te beantwoorden en of met u in gesprek te gaan: Alzheimer Nederland afd West-Brabant, tanteLouise, Het huis van Morgen, WijZijn Steenbergen en het Dementienetwerk West-Brabant. Komt u ook langs? De bibliotheek vindt u aan de Blauwstraat 30 te Steenbergen.[n]