TAVENU viert 90-jarig jubileum

DINTELOORD - Op zaterdag 18 september heeft zangvereniging TAVENU alsnog haar 90-jarig bestaan gevierd met een feestelijke dag voor koorleden en partners bij restaurant Dintelmond in Heijningen.

Inmiddels bestaat het koor ruim 91 jaar. Het jubileumfeest zou oorspronkelijk plaatsvinden in de zomer van 2020, maar moest om bekende redenen meerdere malen worden uitgesteld.

Zoals het hoort bij een verjaardagsfeest, werden de gasten verwelkomd met koffie en gebak. Na het welkomstwoord van voorzitter Joke van de Merbel werd de leiding overgenomen door het feestcomité.


'Swingo'

Wat volgde was een middag vol muziek, zang en plezier tijdens het “Swingo” spel. Bij deze Bingo-variant staan in plaats van getallen muziektitels op de spelkaarten. Via geluidsfragmenten moest men de titels herkennen. Populaire ‘evergreens’ en bekende koornummers wisselden elkaar af en er werd natuurlijk enthousiast meegezongen.


Avondprogramma

Het avondprogramma bestond uit een feestelijk diner dat werd ingeluid met een speciaal jubileumlied en een toost op het jarige koor.


TAVENU is weliswaar de oudste zangvereniging in Dinteloord, maar met 45 leden gelukkig nog springlevend. Onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken wordt iedere donderdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur gerepeteerd in het Dorpshuis. Belangstellenden zijn daar van harte welkom![n]