Algemene foto Kermis Kruisland
Algemene foto Kermis Kruisland Foto: Edwin Maas

Vier dagen feest in Kruisland: kermis 2.0

KRUISLAND - Ook dit jaar vindt de vernieuwde Kruislandse kermis plaats, na een jaar afwezigheid, op het laatste weekend van september. De organisator, John Dauphin, gaat wederom een samenwerking aan met de speciaal opgerichte stichting “Vrienden van Kruisland”.


John Dauphin: “We willen voor het dorp Kruisland én omgeving weer een volwaardige kermis neerzetten, voor jong en oud. We zijn er dan ook in samenwerking met Edwin Maas in geslaagd om een echte ouderwetse dorpskermis neer te zetten, met meer dan 10 attracties én entertainment”, aldus Dauphin. Op vrijdag 24 september wordt de kermis 2.0 geopend om 15.00 uur. Een half uur later vindt de uitslag van de kleurwedstrijd plaats, welke op de Zonnebergschool werd gehouden. “Voor iedere deelnemer is er een prijsje, natuurlijk voor de prijswinnaars enkele grote” vertelt Edwin Maas enthousiast. Op de eerste kermisdag, de vrijdag, is ook dit jaar een prikkelarm kermisuurtje welke start om 17.00 uur voor alle hulpbehoevende in de regio. De muziek gaat op een lager pitje en er is een gratis versnapering. Vanaf 15.00 uur is tevens het grote Kermisterras XXL geopend. Om 23.00 uur gaan de lichten uit.

Zaterdag 25 september start de 2e kermisdag om 13.00 uur. De organisatie heeft Woezel & Pip uitgenodigd voor een meet and greet. Om 15.00 uur zijn ze aanwezig om met de allerkleinste bezoekers en om op de foto te gaan. Voor de overige jeugd is er tevens een glitter- en festivaltattoo artieste aanwezig welke gratis creaties maakt.
Ook de tweede kermisdag is het kermisterras XXL geopend vanaf 13.00 uur en sluit de kermis uiterlijk om middernacht.

Zondags vindt traditioneel de familiedag plaats vanaf 14.00 uur. Een uur eerder starten de kermisattracties op en de sluiting is een uur voor middernacht. DJ, zanger en entertainer Christ Antonissen, beter bekend als Chrisje zal diverse live optredens verzorgen en draait de allergrootste hits grijs.

De laatste kermisdag wordt ook wel blauwe maandag genoemd. Het Kruislandse duo Sjerrie Denz is traditioneel aanwezig op het kermisterrein. Er zullen gegarandeerd ook diverse gastoptredens volgen. Het entertainment begint deze dag om 16.00 uur. De attracties gaan om 15.00 uur open. De sluiting van de kermis is om 22.00 uur.

Meer informatie www.facebook.com/kermiskruisland.[n]