Spelers van SC Welberg vieren de 0-1 voorsprong.

Geleverde strijd levert SC Welberg drie punten op

WELBERG - Zaterdag 25 september stond voor het 1e elftal van SC Welberg de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Lepelstraatse Boys, de ploeg waar trainer Toon Magielse vijftien jaar trainer van is geweest.

Welberg knokte zich na een spannende wedstrijd naar de overwinning en begon de competitie daarmee met een driepunter. Op het zonovergoten voetbalveld in Lepelstraat kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. Welberg liet zich vooral in de openingsfase ver inzakken, maar kon via de omschakeling nog niet echt gevaarlijk worden. Enigszins tegen de verhouding in kwam Welberg via Jeremy Tewari na zestien minuten voetballen op een 0-1 voorsprong. Via de achterhoede werd Dennis Luijks aan de linkerkant van het veld aangespeeld, met een lage voorzet net buiten het strafschopgebied bereikte hij de goed vrijgelopen Tewari die de bal laag in de linkerhoek binnenschoot. Na het doelpunt ontplooide de wedstrijd, bij Lepelstraatse Boys kwam het gevaar vooral aan de kant van aanvaller Michael Maaskant, de enige echt grote kans die de thuisploeg voor rust kreeg stuitte op de lat. Echter werd deze inzet teruggefloten voor buitenspel. Welberg kreeg de ruimte van Lepelstraatse Boys om te voetballen, maar door slordig voetballen in het verdere verloop van de 1e helft wist het hier niet goed mee om te gaan. Beide ploegen zochten na 45 minuten de kleedkamers op met een 0-1 ruststand. De tweede helft was amper één minuut bezig en de bal lag al in het doelnet achter keeper Mitchell de Bruijn. Met een bekeken schot op de rand van het strafschopgebied maakte Lepelstraatse Boys er 1-1 van. Welberg leek door de vroege gelijkmaker in de tweede helft geschrokken te zijn en kwam in de daaropvolgende minuten flink onder druk te staan. In de 56e minuut kwam Welberg wederom weer op voorsprong. Dennis Luijks nam een hoekschop deze vloog over alles en iedereen heen, de bal leek over de achterlijn te gaan echter Jeremy Tewari voorkwam dat. Tewari zag Bas de Jager vrij staan op de rand van het strafschopgebied, via een laag schot schoot de Jager de 1-2 binnen. Lepelstraatse Boys bleef constant de aanval zoeken maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Dit was mede de verdienste van de hardwerkende Welberg verdediging. Voor iedere meter werd gestreden, steeds zat er een voetje tussen waardoor aanvallen van de thuisploeg strandde. Uit de counter kreeg Welberg een aantal goede kansen via Dennis Luijks en Mats Meeuwsen. Beide kwamen in de laatste tien minuten voor de wedstrijd alleen voor de keeper te staan, maar beide keren werd hun inzet gepareerd. In de 89e minuut kwam dan toch het beslissende doelpunt aan de kant van Welberg. De keeper van Lepelstraatse Boys schoot een doeltrap recht in de voeten van Dennis Luijks. Luijks stond op eigen helft en zag de keeper voor zijn goal staan. Met een prachtig schot die in de kruising van het doel viel bracht Luijks de stand op 1-3. In de blessuretijd scoorde Lepelstraatse Boys uit een hoekschop nog de aansluitingstreffer, echter vond scheidsrechter van den Berge het welletjes geweest en floot meteen voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor won Welberg de wedstrijd met 2-3, voetballend gezien heeft de ploeg zeker de laatste weken beter laten zien. Maar met passie en strijd werd de overwinning over de streep getrokken. Trainer Toon Magielse complimenterende de ploeg na afloop op het veld over de getoonde strijd en inzet, voor Magielse was het een bijzonder overwinning op zijn oude ploeg.

Aankomende zaterdag 2 oktober staat de eerste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma voor het 1e elftal van SC Welberg, om 15:00 uur start dan de wedstrijd tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom.[n]