Bas (452) aan de leiding.
Bas (452) aan de leiding. FOTO MICHAEL MELIS

Pole position, crash en inhaalrace Bas van Vlimmeren

STEENBERGEN - Voor de vijfde ronde van het Nederlands Kampioenschap karten had de Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren een wisselvallig weekend.

In de trainingen zat de snelheid er zeker goed in bij Bas. In de kwalificatie wist hij nipt de snelste tijd te zetten, om zo zijn eerste pole position van het jaar te boeken. 

Het veld zat ontzettend dicht bij elkaar, de top vijf zat binnen 0,05 seconde van elkaar in de kwalificatie!


De Races

In de openingsronde van de eerste race maakte Bas een fout, waardoor hij de leiding uit handen gaf en als vierde aan moest sluiten. Al een ronde later haalde hij zijn voornaamste concurrent en kampioenschapsleider, Luc Scheepers in, om naar de derde plaats op te schuiven. Helaas stokte de opmars daar, want twee ronden later deed Luc Scheepers een wanhopige poging om Bas voorbij te steken, waardoor Scheepers over Bas gelanceerd werd en beide karts dermate beschadigd waren dat dit voor beide heren einde wedstrijd betekende. ‘Dit was echt balen, ondanks mijn slechte openingsronde had ik goed de snelheid te pakken om voor de overwinning te strijden’, aldus de Steenbergse kartcoureur. Winst ging naar Alexander Dzhanibekyan, gevolgd door Maxime Dirickx, twee concurrenten die allebei punten van Bas afsnoepen.

Race 2 vertrok Bas vanaf een 11e positie met Luc Scheepers op plaats 12. Tijdens de start zat Bas een beetje klem aan de binnenkant, waardoor hij door Luc Scheepers werd ingehaald. Beide mannen profiteerden in het begin van de race dat hun bandjes wat minder waren gesleten dan de rest en gingen dan ook als een warm mes door de boter, door het veld heen. Ongeveer halverwege de race reden de mannen op de plaatsen drie en vier, maar helaas kwam er weer een bekend euvel opspelen. Problemen met de wegligging uitkomen de bocht opkomen start/finish, waardoor Bas geen aanval meer kon doen op de kopgroep. Maxime Dirickx won deze wedstrijd, voor Luc Scheepers en Alexander Dzhanibekyan.
Zodoende lopen de heren Dirickx en Scheepers verder uit op Bas in de het klassement en komt de Nederlander met Russische naam Alexander Dzhanibekyan akelig dichtbij.


Programma

De volgende twee rondes van het NK vinden plaats op 16 en 17 oktober op het kartcircuit in Oss.[n]