Herdenking Welberg op
zondag 7 november

WELBERG - Iedereen is weer welkom bij de klok aan de Canadezenweg.


De eerste zondag in november is altijd de dag dat de herdenking van de bevrijding van Welberg en Steenbergen in 1944, en van de slachtoffers die daar bij vielen, bij de klok op Welberg plaatsvindt. 

Dit jaar is die eerste zondag op 7 november. De herdenking aan de Canadezenweg begint om half vier ’s middags. De herdenking wordt rond vier uur afgesloten met het gezamenlijk luiden van de klok van het Welbergse monument met die van het South Alberta Light Horse regiment in Edmonton, Canada.


Iedereen weer welkom

Voor het eerst in bijna twee jaar is iedereen weer welkom om ter plaatse de herdenking bij te wonen. Zo kan de eerder ontstane traditie in dat herdenken weer opgepakt worden.  

Burgemeester Van den Belt zal namens de gemeente Steenbergen aanwezig zijn, een toespraak houden en voorgaan in de bloemenhulde. Net als in de jaren voor Corona worden de aanwezigen weer uitgenodigd om zelf een bloem te leggen. Uiteraard wordt ook weer de traditie opgepakt om aan het eind van de herdenking de aanwezigen de kans te geven de klok mee te luiden. Ook dat gebeurt dan weer traditioneel ‘in samenklank’ met de klok van het Canadese South Alberta Light Horse regiment in Edmonton, Canada. De voorloper van dat regiment, het South Alberta Regiment, streed in 1944 mee in de strijd bij Welberg. Dat samen luiden is dus een gebaar dat onze gezamenlijke geschiedenis verbindt en onze verbondenheid in vrijheid en vrede versterkt.[n]