Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Zingende zwemjuf Jolanda heeft draai helemaal gevonden bij totaaltheatergroep Cameleon

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Als zingende zwemjuf heeft Jolanda haar draai helemaal gevonden bij totaaltheatergroep Cameleon, waar ze nu een aantal jaren deel van uit maakt.

Toen ik in 2018 bij Cameleon kwam ben ik in eerste instantie gaan meekijken tijdens de repetities als aspirant-lid. Als je dan een aantal maanden hebt meegedraaid dan gaan ze beslissen of je mag blijven. Dat is best wel even spannend want het gaat er niet alleen om of je wel een beetje kan zingen of acteren maar ook vooral of je wel in de groep past. Gelukkig klikte het van begin af aan heel goed en voelt het nog steeds als een hele warme familie waar ik deel van uit maak. 

We repeteren in principe iedere week op woensdagavond. We werken altijd met een repetitieschema zodat we alle verschillende onderdelen afwisselend oefenen. Vanavond oefenen we voornamelijk zang en volgende week weer wat anders. Zo leer je echt alles van het toneelspel en al doende leer je natuurlijk. We hebben nu ook een hele goede nieuwe regisseur Gijs de Rooij. Hij kan heel goed luisteren en probeert echt het beste uit iedereen te halen. Ik heb nu al één grote productie gedaan en twee kleinere. In een van de stukken speelde ik een voetbalvrouw die op het veld ruzie had met haar ex man, dat was echt heel leuk en ook heel herkenbaar voor veel mensen. Ik kijk nu alweer uit naar onze volgende grote productie die voor eind 2022 op het programma staat. Dat lijkt nog ver weg maar die tijd hebben we echt wel nodig om te repeteren en te zorgen dat het allemaal op rolletjes loopt.”