Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Coen speelt al 2,5 jaar met plezier bij theatergroep Cameleon: ‘Vooral de afwisseling is superleuk’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Toen Coen 2,5 jaar geleden bij Cameleon ging spelen had hij al zo’n 8 jaar improvisatietheater gedaan bij een theatergroep in Zevenbergen.

“Omdat we wat ruimer wilden gaan wonen kwamen we in Steenbergen terecht en begon het alweer snel te kriebelen om iets met theater te gaan doen. Er zitten in Steenbergen een aantal toneelverenigingen maar ik wilde bewust kiezen voor een wat kleinere vereniging omdat dat veel persoonlijker en gemoedelijker is. Ik ben toen als eerste bij Cameleon gaan kijken en daar ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Dat voelde gelijk zo goed dat ik ook niet meer verder ben gaan kijken. We zitten nu met spelende leden op 10 mannen en vrouwen, dus dat is heel hecht maar ook heel open. Ik werd ook heel makkelijk opgenomen in de groep. 

“Toen ik begon kon ik eigenlijk gelijk mee in de lopende productie en een maand later stond ik al voor publiek op het toneel. Vooral de afwisseling is superleuk. Wat dat betreft doet Cameleon haar naam echt eer aan. Het gaat van klucht tot bloedserieus en van sketches tot musical. Ik heb vroeger altijd tegen mijn vriendin gezegd ‘ik ga niet bij een toneelvereniging waarbij ik moet zingen’. Dat heb ik ook gelijk tegen Ad Vermeulen gezegd toen ik bij Cameleon kwam en toen zei Ad: “ja, dat komt wel goed” maar nu ben ik toch ook gewoon serieus aan het zingen. Dat kan denk ik alleen maar bij mensen waarbij je je echt veilig voelt, en dat doe ik hier.”