Pastoraal woord door pastoor Hans de Kort

STEENBERGEN - In de kerk naderen we het einde van het kerkelijke jaar. Het evangelie van de voorlaatste zondag van het kerkelijke jaar gaat ook over het einde, maar dan van de wereld.

Er zijn mensen die beweren dat zij het einde van onze wereld kunnen berekenen. In het evangelie horen we dat alleen God dat weet (Mc 13,32). 


Doen wat
we kunnen
binnen onze
mogelijkheden


De mens heeft mogelijkheden in handen om onze wereld te beheersen maar toch moet hij toegeven dat hij zwak staat tegenover ziekten zoals die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door het coronavirus, maar ook tegenover natuurrampen. De vele bosbranden, overstromingen, aardbevingen tonen dat dit jaar aan. Toch kan de mens door de geweldige vooruitgang op het gebied van wetenschap en techniek wel wat grip op de wereld krijgen.

We hopen en bidden dat de klimaatconferentie in Glasgow helpt om onze wereld leefbaar te houden voor de komende generaties en voor ons. Op een verantwoorde manier omgaan met de schepping is voor christenen een opdracht die God ons geeft. Doen wat we kunnen binnen onze mogelijkheden en tegelijk blijven vertrouwen op God die ons houvast is en het begin en het einde van de wereld, de Schepper en de Voltooier.

Pastoor Hans de Kort.[n]