Burgemeester Ruud van den Belt met zijn gezin in het Provinciehuis in Den Bosch.
Burgemeester Ruud van den Belt met zijn gezin in het Provinciehuis in Den Bosch. FOTO PROVINCIE NOORD-BRABANT

Nieuwe termijn voor burgemeester Ruud van den Belt

STEENBERGEN - Ruud van den Belt legde donderdag de eed af voor een nieuwe termijn als burgemeester van de gemeente Steenbergen. Hiermee blijft hij ook de komende zes jaar het vertrouwde gezicht, aangezien de ambtstermijn van een burgemeester zes jaar is. 


DOOR ADDO SPRANGERS


Hij legde de eed af ten overstaan van de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema.  Ruud van den Belt werd vergezeld door zijn echtgenote Angela en hun zoon Rick. Vóór zijn burgemeesterschap van de gemeente Steenbergen vervulde hij van 2010 tot 2014 namens de lokale partij Keerpunt 74 de rool van wethouder en locoburgemeester bij de gemeente Geertruidenberg. 

Hierna werd hij, op 30 november 2015, op voordracht van de Steenbergse gemeenteraad voor de eerste keer benoemd tot burgemeester van Steenbergen. “Bijna onvoorstelbaar dat het alweer zes jaar geleden is,” aldus Ruud van den Belt. “Er is sindsdien veel gebeurd in heel onze gemeenschap, maar er liggen ook nog meer dan genoeg uitdagingen voor de komende jaren en aan ambities geen gebrek.


Kansen

“Vergeet Rotterdam, vergeet Utrecht, vergeet Amsterdam: Steenbergen wordt hét kloppende hart van op zijn minst onze regio,” zo hield hij in juni de gemeenteraad al voor. 

“Dankzij de sterke betrokkenheid van onze inwoners en onze ondernemers, kunnen we met elkaar grote slagen maken in het belang van de toekomstbestendigheid van onze samenleving. Met kansen in overvloed op het gebied van wonen, werken en recreëren. Blij dat ik ook de komende jaren mijn bijdrage mag leveren aan die ontwikkeling, heb ik deze nieuwe ambtstermijn dan ook graag aanvaard, met dank voor het in mij gestelde vertrouwen.’’


Vertrouwen

De gemeenteraad deed in juni van dit jaar reeds unaniem de aanbeveling om Van den Belt voor een nieuwe periode te benoemen. Laatstgenoemde toonde zich toen al verheugd over het in hem gestelde vertrouwen.  “Ik voel me thuis in deze gemeenschap, die zich boven alles kenmerkt door de grote betrokkenheid van haar inwoners en ondernemers,” liet hij weten. “Wie zou hier geen burgemeester willen zijn?” [n]