Viertal ERP.
Viertal ERP. Foto: Anouk Janssen

PSV de Strieneruiters winnen derde competitiewedstrijd viertallen kür op muziek in ERP

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

STEENBERGEN - PSV de Strieneruiters winnen derde competitiewedstrijd viertallen kür op muziek in ERP.



Het viertal doet mee aan een competitiewedstrijd dat verdeeld is over 4 wedstrijden en een finale.

Het viertal in de ring bestaat uit: Iris Houweling met La Victoria zij rijden M dressuur; Katinka van der Sterre met Hunk zij rijden L dressuur; Amber Westerman met Ginger zij rijden M dressuur; Daisy van Leijenhorst met Highhill zij rijden L dressuur.
De reserveruiters zijn: Anneke Oerlamans met Lady en Bonnie Voermans met Elster.
Iris en Amber hebben al vaker in een viertal meegereden en de andere maken eigenlijk hun debuut dit jaar. Eind september van 2021 zijn ze begonnen met trainen.
Het viertal heeft aardig wat tegen slagen gehad met trainen en zo doende is afgelopen woensdag Amber toegevoegd bij het viertal.
Babette heeft de choreografie bedacht. De muziek hebben we laten maken door Caroline Eerland, zij heeft de muziek uitgekozen en laat het beste in onze paarden naar boven komen.
De kür op muziek heet la Danza los Cornelis. Het is een fanatiek team en ze staan onder leiding van Babette Blankespoor. Ze is zelf altijd heel fanatiek geweest in het 4-tal rijden en heeft vele prestaties hier mee gehaald en ook shows voor goede doelen gereden. Nu traint ze het 4-tal en heeft hier veel plezier in.

Het viertal zal 6 februari op de Brabantse Kampioenschappen in Schijndel weer in de ring verschijnen.[n]