Ruud Verkamman (Kick Uitgevers): 'De auteurs hadden gewoon heel veel te melden dus hebben we ze ook de ruimte gegeven'
Ruud Verkamman (Kick Uitgevers): 'De auteurs hadden gewoon heel veel te melden dus hebben we ze ook de ruimte gegeven' Foto: Caren Vermaat

‘Vervaardiging jubileumboek 750 jaar Steenbergen was megaproject’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Het boek 750 jaar Steenbergen is uitgegeven door Kick Uitgevers dat twee jaar geleden door de Gemeente Steenbergen werd benaderd voor dit megaproject.

Ruud Verkamman vertelt dat ze eerst zijn begonnen met het samenstellen van een onderwerpenlijst. “En daarbij ga je dan de poppetjes vinden. We hebben diverse auteurs gesproken, maar uiteindelijk bleven Willem Jongeneelen en Frans van Eekelen over als hoofdauteurs. Het was natuurlijk best lastig om dan een keuze te gaan maken uit alle onderwerpen die op tafel liggen. We zijn er toen op uitgekomen om het echt per kern te gaan inrichten. We kwamen erachter dat eigenlijk in alle kernen wel ongeveer dezelfde onderwerpen spelen: sport, politiek, sociaal en maatschappelijk. Dus we hebben ervoor gekozen om het boek ook op die manier in te delen, en daardoor is het wel een overzichtelijk boek geworden. Er hebben in totaal wel 150 inwoners meegewerkt voor het verstrekken van informatie en verhalen. Wij hanteren normaal een verdeling van 50% beeld en 50% tekst. Maar vanwege de berg aan teksten en materialen, bestaat dit boek uit 40% beeld en 60% tekst. De auteurs hadden gewoon heel veel te melden dus hebben we ze ook de ruimte gegeven. Maar met de ruim 1.500 foto’s en de prachtige platen van Martin Valkhoff valt er ook zeker genoeg te zien,” zegt Ruud lachend. Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen in Steenbergen.