Bijbelstudie over Openbaring door Wim Grandia

THOLEN - Zie, Hij komt - acht studieavonden over openbaring. Vanaf 28 januari organiseert Christengemeente Tholen acht studieavonden over het bijbelboek Openbaring. Deze studies worden gegeven door Wim Grandia.


Als een lamp die schijnt. Grandia: “Er is een groeiend besef is dat we in een bijzondere tijd leven en dat er daarom behoefte is aan 'eschatologisch' onderwijs vanuit het Woord van God. Er is echter over dit onderwerp zo’n variëteit van (soms tegengestelde) opvattingen dat we maar liever niet onze handen branden aan zoiets controversieels. Maar ik geloof dat alles wat er gaande is ons steeds dichterbij brengt bij een wereld, zoals deze wordt beschreven in Openbaring. En juist daarom is het nu de tijd om het profetisch woord (opnieuw) te openen en te bestuderen. Zoals Petrus het schreef: ‘En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart’ (2 Petrus 1:19).”


Bewust maken
“Mijn uitgangspunt is dat Openbaring ons is gegeven om ons 'iets te openbaren of te onthullen’,” zegt Grandia, “en dat is het tegenovergestelde van ‘iets zo ingewikkeld mogelijk maken’. Ik ga bij de behandeling uit van een grotendeels chronologische opzet, waarbij de ‘outline’ te vinden is in Openbaring 1:19. Johannes krijgt daar de opdracht om op te schrijven wat hij heeft gezien (de openbaring van de verheerlijkte Christus), en wat nu is (het tijdperk van de kerk, verwoord in de zeven brieven van hoofdstuk 2 en 3), en wat hierna zal geschieden (vanaf Openbaring 4, zowel in de hemel als op de aarde en uitmondend in de wederkomst van de Here Jezus). Voor alle duidelijkheid: het gaat in deze studie niet om het promoten van de volmaakte eindtijdvisie (als die al bestaat), maar wel om het bewust maken van de tijd waarin we leven, het aanwakkeren van het verlangen naar de wederkomst en de oproep om ons te heiligen en te reinigen.”



Zie, Hij komt studieavonden
over openbaring


Onderwerpen
De onderwerpen per avond: 1. De Openbaring (hoofdstuk 1:1-20); 2. Wie overwint... (hoofdstuk 2:1-3:22); 3. De Heer tegemoet (hoofdstuk 4:1-11); 4. Een boekrol met zeven zegels (hoofdstuk 5:1-6:17); 5. De grote verdrukking (hoofdstuk 7:1-11:19); 6. De eindstrijd (hoofdstuk 12:1-19:21); 7. Het komende vrederijk (hoofdstuk 20:1-6); 8. Alles wordt nieuw (hoofdstuk 20:7-22:21).


Zelf meemaken?
Wil je deze acht studieavonden zelf meemaken? De avonden vinden plaats in de Oesterschelp in Tholen. Op de website van Christengemeente Tholen vind je meer informatie vindt over locatie, tijdstip, aanmelding etc.
In verband met de maatregelen rondom Covid-19 is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maar de studie is eveneens rechtstreeks online te volgen via livestream (via de website christengemeentetholen.nl). De studies zijn alléén live te volgen; er wordt geen opname gemaakt.


Datums
De acht avonden: donderdagen 28 januari; 11 en 25 februari; 11 en 25 maart; 8, 15 en 22 april.[n]