Afbeelding
Foto:

Perry en Dennis hebben
een missie: duurzaamheid

THOLEN - De 32-jarige Perry Wesdorp en de 29-jarige Dennis van Woerkom werken al negen jaar samen. Ze hebben een missie op het gebied van duurzaamheid.

DOOR JACOLINE DE BOER


Dennis die geboren is in Schiedam en tegenwoordig in Bergen op Zoom woont volgde na zijn VMBO een opleiding als scheepsinterieurbouwer. Voor deze opleiding moest Dennis een leerbedrijf zoeken maar door de crisis van 2008 waren deze niet te vinden. Hij stond voor de keuze of 5 dagen per week in de schoolbanken of een ander vak kiezen. Dennis besloot het laatste. Anderhalf jaar lang werkte hij eerst op een camping totdat hij planner werd bij een transportbedrijf. “Dat was ook niet helemaal mijn ding. Het was een uitdagende baan maar het hele dag binnen zitten was niks voor mij”, legt Dennis uit.


Bundelen

In 2012 begint Dennis dan ook voor zichzelf als allround klusjesman. Het was tijdens één van zijn klussen dat hij Perry leerde kennen, het klikte gelijk. Perry was op dat moment zelfstandige in de installatietechniek. Dennis en Perry begonnen gebruik te maken van elkaars diensten. “Op een gegeven moment dachten we, we kunnen beter onze krachten bundelen", vertelt Dennis. Perry werd geboren in Stavenisse. Hij behaalde zijn diploma voor elektricien en gelijk daarna zijn diploma verwarmingsmonteur. Maar Perry was daarna nog niet klaar met leren. Hij behaalde ook zijn diploma’s storingsmonteur en koelmonteur. “Die combinatie is juist de kracht achter de techniek van tegenwoordig”, legt Perry uit.


Visie

In eerste instantie begonnen de heren met Building Support groep wat later werd afgekort tot BSG-energy. “We hadden toen de visie, samen beginnen we iets in de techniek en we tasten af wat ons het beste ligt", vertelt Perry. Dennis vervolgt:” We kwamen er al snel achter dat de duurzaamheid ons erg interesseerde en hebben ons daar helemaal in gespecialiseerd". En met succes.


Normen en waarden

Het is niet altijd op een briefje gegeven dat een samenwerking goed verloopt. De heren hebben hier echter helemaal geen problemen mee. Dennis vertelt: "Wij vinden normen en waarden heel belangrijk. Wij respecteren elkaar. We hebben samen één doel en verschillende visies en dat maakt de samenwerking heel sterk." Perry sluit zich daarbij aan: "Wij vullen elkaar op zakelijk gebied ook erg goed aan." Dennis zorgt voor de verkoop en Perry zorgt dat alle producten die zij verkopen goed worden aangesloten en goed werken.


Duurzaamheid

BSG-energy richt zich op duurzame techniek en dat is nu juist hetgeen wat de heren beide heel interessant vinden. "Er is zoveel energie op de wereld, bijvoorbeeld de zon en in de lucht, dat het gebruik van fossiele brandstoffen eigenlijk niet nodig is. Op het moment dat we meer in de lucht duwen als dat de aarde aan kan, is het een onomkeerbaar effect en dat moeten we voorkomen", legt Perry uit. De heren die samen lange werkweken maken hebben een enorme productkennis. Alles wat er op de markt te vinden is betreffende duurzaamheid volgen ze. Hun kennis over duurzaamheid is dan ook enorm. "Alle middelen die wij zelf thuis kunnen gebruiken om de duurzaamheid te vergroten, gebruiken wij. Het kan zoveel anders in de wereld en daar werken wij zowel als bedrijf als in ons privéleven graag aan mee", aldus Perry en Dennis. [n]