Online symposia Adrz
op Wereldkankerdag

GOES - Op donderdag 4 februari 2021 is het Wereldkankerdag. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten georganiseerd om kanker onder de aandacht te brengen en kennis te delen. Adrz organiseert op deze dag een symposium voor zorgprofessionals en een avondprogramma dat voor iedereen toegankelijk is. Vanwege Corona (COVID-19) vinden de symposia online plaats.


Op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het ziekenhuis het symposium ‘Thuis in de oncologie’ voor zorgprofessionals. Aan de orde komen onder andere het thuis toedienen van chemotherapie, hoe begeleid je jonge kinderen als er kanker is vastgesteld bij een van de ouders, maar ook hoe ziet de samenwerking tussen de huisarts, Adrz, ZRTI en Erasmus MC eruit als er bij iemand een hersentumor is vastgesteld.
Deelname aan het symposium (overdag) kost €15,-. Meer informatie over het symposium is beschikbaar via https://www.ticketkantoor.nl/shop/thuisinoncologie. Hier kunnen professionals zich ook aanmelden.


Goed op de hoogte blijven
Oncoloog en voorzitter van de oncologiecommissie van Adrz Henk van Halteren benadrukt dat het voor zorgprofessionals, patiënten en naasten belangrijk is om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Henk: “Zeker in deze tijd, waarin we elkaar minder zien en de zorg onder druk staat, is het goed om op de hoogte te blijven. Of je nu zorgprofessional bent, patiënt of een naaste van iemand die met oncologie te maken heeft. Wij vinden het dan ook zeer belangrijk om op een dag als Wereldkankerdag aandacht te schenken aan verschillende onderwerpen. Het geeft ons weer even de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen en patiënten en naasten van meer informatie te voorzien, dan tijdens een afspraak in het ziekenhuis. Ik raad dan ook iedereen die geïnteresseerd is aan om een van de symposia digitaal te bezoeken.”


Avondprogramma voor iedereen
Het avondprogramma start om 19.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens deze avond wordt er stil gestaan bij het bevolkingsonderzoek borst-darm en baarmoederhalskanker. Daarnaast is er aandacht voor de relatie tussen leefstijl en kanker. Via de online-chatfunctie is er bovendien de mogelijkheid om vragen te stellen. Het programma is te volgen via www.hsfstream.nl/4februari. Meer informatie over het programma is ook te vinden op www.adrz.nl/wereldkankerdag.[n]