Pliessie Witte, Nar Silla, Prins Kevin en Boer Neuze.
Pliessie Witte, Nar Silla, Prins Kevin en Boer Neuze. Foto: CV de Vlooientrappers

Aangepaste Woaidaehen op Grôôt Pesôôt

OUD-VOSSEMEER - De beperkende maatregelen op evenementen en de sluiting van de horeca raakt ook de Woaidaenen op Grôôt Pesôôt.


"Dit jaar helaas geen optocht, Polderkoaitjesbal en lampionoptocht", vertelt Kevin Potappel namens CV de Vlôôientrappers. "We proberen enkele elementen die de Woaidaehen uniek maken dit jaar door te laten gaan maar dit kan enkel online en in aangepaste vorm."


Bijzonder jaar

Het carnaval op Oud-Vossemeer zal dit jaar minder uitgebreid maar zeker net zo enthousiast als voorgaande jaren worden gevierd. De Vlôôientrappers maken zich op voor de 29e Woaidaehen, dit in een jaar dat voor iedereen extra zwaar en uitdagend is. Volgens Kevin Potappel, voor het 3e jaar Prins Kevin, is dit de motivatie om juist aandacht aan de Woaidaehen te besteden. "Met het uitbrengen van het Vlôôienkrantie, de Gevelprijs en veel aandacht voor de jeugd en de basisscholen proberen we het vele thuis zijn toch leuk te maken. Het jaarlijkse Vlôôienkrantje wordt rond 6 februari huis-aan-huis verspreid, deze is voorzien van een grote kleurplaat. Wij willen iedereen op het dorp vragen om vanaf 1 februari de gevel extra feestelijk te versieren, de kleurplaat is een mooi begin."


Luusjes

De jongste carnavalsvierder, de Luusjes, worden natuurlijk niet vergeten. "In samenwerking met de basisscholen gaan we op vrijdagochtend 12 februari een leuke online carnavalsviering organiseren en krijgen de kinderen vanuit school een leuke knutselopdracht", weet Kevin te vertellen.

De Woaidaehen stonden gepland op vrijdag 12 en 13 februari. Voor beide dagen zullen enkele alternatieve online evenementen worden gepland. Meer informatie via de social media kanalen en via www.vlooientrappers.nl.[n]