Judotraining in de sneeuw
Judotraining in de sneeuw Foto: Cor Schuurbiers

Lessen bij Budoschool Cor Schuurbiers gaan door

THOLEN - Lessen Budoschool Cor Schuurbiers in Tholen gaan gewoon door, ondanks de sneeuw en kou. De kinderen mogen vanwege de Corona maatregelen zeker tot 3 maart niet in gymzaal van de Westerpoort trainen.


In de Regenperiode mochten wij van het bestuur van de Thoolse Boys gebruik maken van hun kunstgras, en de kinderen vonden het geweldig. Maar ja toen kwam de sneeuw en vorst en dan mag er ook niet meer op de velden getraind worden, dus weer terug naar de oesterput maar dan om sneeuwtraining te geven en vooral plezier maken.


Positieve reacties

Een ouder maakte de opmerking van “leuk om op deze manier verbinding en samenwerking te houden met elkaar”. Of “Gerjudo de Vries". Mooi bedacht en gezellig, niets beter onder elkaar in die Sportschool, die kinderen groeien allemaal tof op onder elkaar! Of Amber Sturris-Gunter: Wat n bikkel, goed voor elkaar jij en zo kunnen we nog even doorgaan. Leuk ook dat wij er ontzettend veel positieve reacties op krijgen.


Training in de sneeuw

De lessen gaan echter zoveel mogelijk buiten door op het veld bij de Oesterputten, en als het weer kan gaan we weer op het veld van de Tholense boys verder totdat wij eindelijk weer de zaal in kunnen. Afgelopen woensdag hadden de kinderen een training in de sneeuw. Het werd een leuke spelmiddag waarbij de kinderen hun slee mochten meenemen. Zie de filmpjes op budoschool Cor Schuurbiers. Zowel de kinderen als leraar Cor Schuurbiers zelf vonden het geweldig. Cor Schuurbiers: ”Zolang de kinderen het leuk blijven vinden gaan we gewoon door”.

Zolang wij niet binnen kunnen trainen mogen er ook kinderen meedoen die misschien ook wel interesse hebben in het judo en mogen dan geheel vrijblijvend de buitenlessen mee gaan doen.


Buitenlessen

Naast de buitenlessen kunnen de kinderen ook lessen volgen via filmpjes op Facebook, Instagram en Youtube. En zoals bij Budoschool Cor Schuurbiers gebruikelijk is kunnen kinderen in overleg de gemiste lessen altijd op een ander moment inhalen. Natuurlijk kan je mij ook even een mailtje sturen voor informatie dan zal ik daar gelijk op reageren. Volgende week in de vakantie gaan we door de vrijwillige medewerking van de eigenaren van de Speelmansplaten daar een spellenmiddag doen waar iedere judoka en jiu jitsuka van budoschool Cor Schuurbiers aan mee kan doen, ze moeten zich wel opgeven voor dinsdagavond 18.00 uur. Budoschool Cor Schuurbiers wenst al zijn leden van alle locaties een fijne vakantie en hopelijk mogen wij weer snel de mat op.[n]