De Bibliotheek in Sint-
Annaland heropent

SINT-ANNALAND - In december 2020 is de Bibliotheek in Sint-Annaland gesloten voor een grote verbouwing. Hoewel we gepland hadden om in januari weer open te gaan, gooide de lockdown roet in het eten. Op 17 februari hebben we daarom een besloten openingsfeestje gehouden. Hierbij heeft de burgemeester van gemeente Tholen, Marleen Sijbers, de Bibliotheek officieel geopend met een stapelgedicht.

Na het klussen in de Bibliotheek Sint-Annaland is deze helemaal gereed en heringericht. We zijn trots op het resultaat en hadden dit graag gevierd met een groot openingsfeest.

Omdat dit nog niet mogelijk is, hebben we een film laten maken door Stefan Oosterbaan. Hierin is te zien hoe mooi de Bibliotheek is geworden na alle veranderingen.

Naast de burgemeester waren ook wethouder Corniel van Leeuwen en onze directeur Jannie van Vugt aanwezig.


Optimaal gebruik

De financiƫle middelen voor de verbouwing zijn beschikbaar gesteld door het Ministerie van OC&W. Dit is om de bibliotheken in plattelandskernen en kleine gemeenten te behouden (de motie Asscher). Hiermee krijgt de Bibliotheek een kans om optimaal gebruikt te worden en betere faciliteiten in te zetten.


Onduidelijk wanneer weer open

Wanneer de Bibliotheek in Sint-Annaland weer open is voor publiek is nog niet bekend.

Zodra dit weer mogelijk is, zal dit bekend worden gemaakt op onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl.[n]