Afbeelding
Foto:

STALLANDSE FRANK EN
KITTY ZIJN INTERNET-DJ’S

SINT- ANNALAND- Ze wonen pas 4 maanden in Sint Annaland, maar voelen zich als een vis in het water. “Wij hebben altijd al gezegd dat we oud willen worden in Zeeland”, vertel Kitty van Heyst. “Ik heb vroeger ook in Zeeland gewoond en ben blij weer terug te zijn.” Kitty en haar man Frank vinden elkaar helemaal in hun gezamenlijke hobby; ze zijn beiden internet DJ. “We hebben deze hobby al zeker 13 jaar en halen er nog steeds erg veel plezier uit. We zijn er een poosje mee gestopt omdat Frank een lang medisch traject achter de rug heeft in verband met hernia’s. We hebben toen noodgedwongen pas op de plaats moeten maken. Enkele jaren terug is Frank geopereerd en nu is hij eindelijk zover dat de pijn te dragen is.”


DOOR DAISY PIETERS


Frank was voorheen docent, werk wat hij met liefde deed. “Inmiddels ben ik altijd thuis. Daardoor is het hebben van een hobby wel echt belangrijk, je dagen zijn anders erg leeg. Daarom zijn we op dit moment bezig met het inrichten van een studio in een kamer boven, zodat we het weer op kunnen pakken. We hebben eerder al hobbymatig bij radiozenders gedraaid, bijvoorbeeld bij Radio Holland Internationaal. Nu willen we het weer zelf gaan doen. Voorheen hadden we onze studio in de woonkamer maar dat is niet zo handig; Kitty ging ooit koffie zetten en de bonenmachine kwam hierdoor live in de uitzending,” lacht Frank.


Eigen internetradio

Kitty vult aan: ”We hebben een groot netwerk van Nederlandse én Belgische artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Django Wagner, Frans Bauer en Javi Escaleras. We gingen ook altijd graag naar feesten waar deze artiesten optraden.

'Eerst hadden we onze studio in de woonkamer, maar dat is niet zo handig'

Dit ligt door corona al een poosje stil. Dat is wel erg jammer." Frank vertelt:" We willen straks aan de slag met onze eigen internetradio. We zullen zo’n 3 programma’s per week gaan doen, aangezien Kitty nog 32 uur werkt. Het moet wel leuk blijven natuurlijk!”


Nieuwste nummers

“De intentie is dat we het gewoon gezellig gaan maken. Via Facebook blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste nummers en we vinden het leuk om een “Topper van de week” centraal te stellen en een “artiest van de maand”. Als je wat interessants weet te vertellen over de persoon wiens nummer je draait, wordt dat erg gewaardeerd door de luisteraar. Het mag dan een hobby zijn, we pakken het graag professioneel aan. Dus zullen we de muzieknummers ook leuk aan elkaar gaan praten.”


Puzzelen

Ook in de voorbereidingen gaat best wat tijd zitten. "Ieder muziekstuk wordt aangeleverd in een ander volume en afspeelsnelheid. Het is zaak dat alles op de juiste volume en snelheid wordt afgespeeld, dus dat is altijd puzzelen. Ook het maken van flyers vinden wij erg leuk om te doen, via Facebook verspreiden we deze. Zo besteden wij extra aandacht aan de artiesten", zegt Kitty. "En als ik zin heb, kan ik overdag nog extra programma's maken,” zegt Frank. "Ik heb de tijd en er is geen druk, dus dat is erg fijn.” [n]