Recordopbrengst voor Longfonds

SINT MAARTENSDIJK - In de week van 17 t/m 22 mei zijn in Sint-Maartensdijk elf collectanten op pad gegaan om geld op te halen voor het Longfonds.


In vergelijking met voorgaande jaren waren minder mensen beschikbaar om te collecteren. Toch is bijna bij alle huizen aangebeld, doordat sommige collectanten wel twee of zelfs drie wijken wilden lopen. Tevens is er digitaal geld opgehaald.


Recordopbrengst

Door de coronamaatregelen bleven vorig jaar de collectebussen ongebruikt op zolder staan, maar in 2019 was de opbrengst € 915,61. Nu was dit maar liefst € 1.147,68! Digitaal is er ook nog eens € 400,- opgehaald, waardoor er bijna € 1.550,- aan het Longfonds gegeven kan worden. Online kwamen er ná zaterdag ook nog donaties binnen, waardoor het bedrag inmiddels hoger kan zijn.


Elf collectanten zijn in Sint Maartensdijk op pad gegaan


Onderzoek

Wist je dat door astma iedere dag zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis belanden?

Met de opbrengst van de collecte kan er kansrijk onderzoek gedaan worden naar astma bij kinderen en wie weet, kan in de toekomst astma bij kinderen voorkomen worden. De collecteorganisator, Rianne Wesdorp-van Strien, was zeer verheugd over het resultaat en wil via deze weg alle collectanten en gulle gevers hartelijk bedanken![n]