Afbeelding
Foto: Rien Burgers

Ook Tholen viert balkonfeestje tijdens Balkon Beweegdag

THOLEN - De tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag is een feit. Ook op Tholen werd er volop op het balkon bewogen. Onder andere de bewoners van Annahof en Maartenshof deden vrolijk mee. Bij die laatste kwamen er zelfs kindjes van de kinderopvang meedoen en dat zorgde voor aandoenlijke taferelen.


De Nationale Balkondag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Binnen de richtlijnen van het RIVM werd het balkonfeest gevierd met bewegen op muziek en een quiz.


Ouderen in het zonnetje

In gemeente Tholen werkten buurtsportcoaches van Jij op Tholen en sport- en beweegleiders deze dag samen om ouderen in het zonnetje te zetten. “Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op ‘afstand’ en iets doen met én voor elkaar”, zo zegt men.


Gezond blijven

“Tijdens Balkon Bewegen beweeg je veilig op een klein oppervlakte. Ouderen ervaren Balkon Bewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte.

In de gemeente Tholen is de ambitie om meer mensen in beweging te krijgen, maar ook plezier met elkaar te hebben”, aldus het Ouderenfonds.


Beweegbegeleiders

In Sint-Annaland stonden de beweegleiders in de binnentuin van het complex Annahof.

In Sint-Maartensdijk stonden zij op de parkeerplaats van Maartenshof.

De deelnemers stonden op hun balkon met stoel of in de binnentuin/ grasveld bij een stoel.

In de Sint-Maartensdijk kwamen ook beide kinderopvangen met de kinderen deelnemen aan het bewegen.[n]