Wisenten Slikken van de Heen.
Wisenten Slikken van de Heen. Foto: Marcel Klootwijk

Wandelexcursies in de Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Het Zeeuwse Landschap organiseert in de zomermaanden wandelexcursies in de Slikken van de Heen. Dit natuurgebied is een halfopen landschap, met open vlaktes, struwelen en bomen. De talloze voormalige getijdengeulen laten zien dat dit vroeger een getijdengebied was.


Maak overdag kennis met de grote grazers zoals koniks, rode geuzen en de nieuwe wisenten of geniet van de ondergaande zon tijdens de avondwandeling. Bekijk het volledige programma en reserveer op https://www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit


Grote Grazers
Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding is er extra aandacht voor de grazers die in dit gebied ingezet worden zoals koniks, rode geuzen en natuurlijk de nieuwe wisenten. Wat is de invloed van hun gedrag en van hun gegraas op de plantengroei? Hoe gaan ze met elkaar om? En waarom is het zo belangrijk om deze dieren in het gebied te laten leven? Dit alles, en nog veel meer, leer je tijdens deze educatieve wandelexcursie. De excursie wordt gegeven op dinsdag 13 juli, 3 & 31 augustus en 21 september om 14.00.


Avondrood
De zon gaat onder, planten gaan in rust, dieren gaan slapen, of worden ze juist nu actief? Sluit de dag op een indrukwekkend manier af, met deze rondleiding. De avondwandelingen vinden plaats op dinsdag 20 en 27 juli om 19.30.


Informatie
De tocht start bij het informatiebord van Het Zeeuwse Landschap, aan de Campweg in St. Philipsland. Volwassenen betalen € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap kunnen met max. 3 huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen.

Spelregels
De maatregelen rondom groepsgrootte zijn versoepeld. Hierdoor is het mogelijk om met groepen de natuur in te gaan.
Er zijn wel wat spelregels waar we ons aan moeten houden: reserveren is verplicht, de excursie wordt gehouden op 1,5 meter en deelname is niet mogelijk bij griep- of verkoudheidsklachten.
Op deze manier kan iedereen veilig genieten van een mooie wandeling of fietstocht.
Het Zeeuwse Landschap organiseert wandel- en fietsexcursies door de hele provincie.
Bekijk het volledige aanbod op onze site.[n]