Afbeelding

Kids genieten van Nationale Modderdag

THOLEN - Droog.., afgewisseld druilerig.., het maakte helemaal niets uit tijdens de Nationale Modderdag, want nat en vies werd je toch en... het kon de pret niet drukken. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar met een aantal begeleiders namen deel aan het leuke, leerzame programma ‘Modderen Mag’ in het buitengebied van Anna Jacobapolder.

Onder leiding van de kooiker/natuurcoach was er een ochtend en een middagprogramma op de ‘slikken en schorren van Rumoirt’. Bij aanvang was er een korte presentatie over wat in en op de modder leeft, om vervolgens bij laag water met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan, opzoek naar de bio-engineers van het schor.. met uitleg hoe de natuur werkt. De kinderen konden naar hartelust pierewaaien, spelen en leren.


Oosterscheldebingo

De Oosterscheldeschool uit Scherpenisse nam deel aan het ochtendprogramma. Zij deden als eersten de Oosterscheldebingo -een nieuw item-. De middagexcursie voor individuele deelnemers werd eveneens een groot succes. Totaal hebben 40 deelnemers genoten en veel geleerd over de biodiversiteit in het getijdengebied.


Buiten spelen stimuleren

Nationale Modderdag komt oorspronkelijk uit Nepal en is overgewaaid naar Nederland. Het is een initiatief om kinderen te stimuleren meer buiten te gaan spelen met respect voor natuur en milieu. In een samenwerkingsverband tussen IVN en “Stichting Het Zeeuwse Landschap” deden we daar enthousiast aan mee.[n]