Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

GGD Zeeland vaccineert in pop-up locaties in Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - GGD Zeeland start volgende week met het vaccineren in verschillende pop-up locaties in de gemeente Tholen. Zoals al eerder aangekondigd komt de vaccinatiecampagne in een nieuwe fase: van grootschalig en veel prikken tegelijkertijd, naar kleinschalig en daar waar nodig. Joke Gaemers, directeur publieke gezondheid: “ik ben heel blij dat we in samenwerking met gemeenten de inwoners van deze gemeenten de mogelijkheid kunnen bieden om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Zo maken we de drempel voor hen zo laag mogelijk.”

Met de pop-up locaties biedt de GGD vaccinaties aan op de plekken in Zeeland waar dat nu nodig is. Mensen die om wat voor reden dan ook nog geen vaccinatie hebben gehaald, kunnen dat nu alsnog doen. Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad nodig. In Zeeland is minstens 85% van de 65-plussers nu volledig gevaccineerd. Het aantal gevaccineerde personen is in Tholen en Reimerswaal lager dan in Zeeland gemiddeld. Toch geeft het feit dat minstens 85% van de Zeeuwse 65-plussers al volledig gevaccineerd is aan dat ook in deze gemeenten de bereidheid tot vaccineren hoog ligt.

Geen afspraak

Mensen hoeven voor een vaccinatie op een pop-up locatie geen afspraak te maken. Iedereen geboren voor 1 juli 2009 én een geldig identiteitsbewijs is van harte welkom. Op de locatie krijg je een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). Het is niet mogelijk om te kiezen welk vaccin je krijgt. Data en locaties voor het moment van de tweede prik volgen nog.

Data gemeente Tholen

LocatieDatumTijdstip
Sint Maartensdijk – Haestinge Sportlaan 2Dinsdag 17 augustus16.00 – 18.00 uur
Sint Philipsland – De Wimpel Eendrachtstraat 52Donderdag 19 augustus16.00 – 18.00 uur
Tholen – Meulvliet Zoekweg 8Dinsdag 24 augustus16.00 – 18.00 uur
Sint Annaland – Wellevaete Hoenderweg 133Donderdag 26 augustus16.00 – 18.00 uur