Afbeelding
Foto: Screenshot

Thoolse politiek wil aandacht voor korte overstaptijd in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Is het college op de hoogte van de slechte overstapmogelijkheid op station Roosendaal tussen Bergen op Zoom en Breda? En is het college bereid om, samen met andere partijen, dit probleem onder de aandacht te brengen bij de NS?

Dat zijn twee vragen die Jan Heshof en Nancy Raas- Tophoven hebebn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Voor de overstap op het NS traject Bergen op Zoom – Roosendaal staan slechts drie minuten gepland. Uit een peiling door Statenleden van de provincie Zeeland bleek dat veel reizigers hinder ondervinden van de te korte overstaptijd. Daar komt nog bij dat de trein uit Bergen op Zoom frequent wat vertraging heeft waardoor de overstap bijna onmogelijk is; al helemaal voor ouderen en mensen met een beperking. 

“Ook Thoolse reizigers ondervinden hinder. Inmiddels zijn er vragen gesteld in PS van Zeeland, Brabant en aan de colleges van Bergen op Zoom, Roosendaal en Reimerswaal in de hoop dat de handen ineen geslagen kunnen worden en de NS dringend te verzoeken om aanpassing”, stellen de politici. Zij willen daarom ook weten of het college bereid is om met deze partijen op te trekken. “Is het college ook van mening dat wanneer een trein een beperkte vertraging heeft van 1 of 2 minuten, de vertrekkende trein in principe moet wachten tot de reizigers zijn overgestapt?”