Zing eens mee met het Schorrekoor

SINT ANNALAND - Het Schorrekoor is opgericht in 2003 na een smartlappenfestival in Sint Annaland. In die tijd was de toegang alleen mogelijk voor booteigenaren en de voorkeur was ook nog dat de boot in de haven van Stalland moest liggen. Daar is tegenwoordig gelukkig geen sprake meer van.


Iedereen die graag wil zingen is van harte welkom. En je hoeft geen booteigenaar te zijn of uit Stalland te komen, het enige wat telt is dat je graag zingt. Er is wel één regel, om mee te zingen moet je man zijn. Dat doen we niet om te discrimineren maar gewoon, we zijn een mannenkoor. De nummers zijn niet meer de zeemansliedjes waarmee destijds is begonnen. Het repertoire is populair, van Nederlandstalig, Ierse en Engels liedjes. Van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Claudia de Breij naar de Beach Boys, Beatles, Elvis en vele andere composities. Het koor wordt muzikaal ondersteunt door een combo wat is samengesteld uit accordeon, Bodhrán en Cajón, bas- en leadgitaar, drum en piano.

De naam Schorrekoor doet het ergste vrezen maar dat is misleidend. De naam verwijst naar de buitendijkse schorren rondom de haven van Stalland. Het coronavirus is het afgelopen jaren natuurlijk ook van grote invloed geweest op het koor. Repetities en optredens zijn volkomen stil komen te liggen. De vaste woensdagavonden konden nu niet vertrouwd worden ingevuld en het gemis van elkaar ontmoeten en samen zingen en muziek maken was goed voelbaar. We hopen dat er nu, in de woorden van velen die menen er verstand van te hebben dat het licht aan het eind van de tunnel zachtjes aan zichtbaar wordt. Wij hopen dat we na de zomervakantie weer kunnen opstarten met repetities.

Wat we wel graag zouden zien is dat we aanvulling krijgen van enthousiaste mensen. Dus zing je graag of wil je graag zingen, ben je jong of wat ouder, leeftijd is niet aan muziek gebonden, vraag eens informatie op bij ons secretariaat. Of bezoek onze website, www.schorrekoor.com om een beeld te krijgen. Wil je niet zingen maar bespeel je een instrument, ook dan ben je van harte welkom. En tot slot, een goed samenspel tussen combo en de verschillende stempartijen kan alleen goed gaan wanneer er een juiste man of vrouw voor staat. Onze huidige man heeft het besluit genomen om zijn plaats aan te bieden voor een nieuwe dirigent. Wij zoeken dus ook een dirigent.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris (secretariaat@schorrekoor.com) of met onze voorzitter, tel. 06-50749417.[n]