Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Sint Maartensdijk maakt zich op voor Jeugdland

Algemeen

SINT MAARTENSDIJK - Het Evenementen Comite Smalstad en de Dorpstafel Sint Maartensdijk pakken de traditie van Jeugdland weer op.

Zoals altijd vindt het festijn voornamelijk plaats op het terrein van Weggemans aan de Sportlaan.

De opening is op woensdag 1 september om 10.00 uur met het bekende timmerdorp; eindtijd is 15.00 uur. Op donderdag krijgen de bouwsels hun al of niet geplande vorm.

Ter afwisseling is er een BMX-fietsclinic waarbij onder vakkundige begeleiding een parcours met hindernissen kan worden afgelegd. Op beide timmerdagen wordt gezorgd voor een beknopt toepasselijk Bijbelverhaal en een broodmaaltijd.

Om 19.00 uur klinkt op de Verbindingsweg het startschot voor een dikkebandenrace. Aansluitend kunnen toeschouwers de getimmerde kunstwerken bewonderen.

In plaats van de gebruikelijke zwembadspelen is er vrijdag een sport- en speldag op en rond de grasvelden van sportpark Haestinge. Met een grote waterklauterbaan en een variatie aan activiteiten met medewerking van diverse plaatselijke sportverenigingen. Start is weer om 10.00 uur en einde om 15.00 uur. Eten, drinken, fruit en lekkernijen worden aangeboden door de diverse sponsoren.

In de avonduren wordt Jeugdland een beetje spannend voortgezet met een dierengeluidenspel in het Smerdiekse bos. Na afloop is er op de Haven een gezellig samenzijn met (groot) ouders en de kinderen krijgen nog een traktatie. Einde van de vrijheid het schoolleven kan weer beginnen!

Aanmelden voor deelname 6 t/m 14 jaar op veilig schoeisel via jeugdland@zeelandnet .nl onder vermelding van je naam adres en woonplaats, je leeftijd en een telefoonnummer voor iets noodzakelijks; of je wel of niet alleen naar huis mag; op welfke dagen je mee wil doen de dikkebandenrace apart vermelden.

De organisatie doet zijn uiterste best om weer 3 leuke dagen voor de kinderen op touw te zetten. Wij kunnen nog wel vrijwilligers gebruiken die ook een handje komen helpen en spijkers zijn altijd welkom. Een leuke week voor het afsluiten van de vakantie en wacht niet te lang voor het opgeven!