Afbeelding

Artist pianoduo in Stadhuisconcert Tholen

THOLEN - Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal op zaterdag 28 augustus het Artist Pianoduo optreden. Pianistes Martje van Damme en Inés Costales Álvarez zullen in het programma "Miniaturen" fijnzinnige Franse muziek uit o.a. het Impressionisme uitvoeren.


Van Maurice Ravel spelen zij: Ma mère l'oye, en de Valses nobles et sentimentales. Daarnaast zullen eveneens quatre-mains composities van Debussy, Chabrier en Poulenc klinken op de Feurich-vleugel, daterend uit 1908. Eén van de historische toetsinstrumenten die het Oude Stadhuis rijk is.

Het Artist Pianoduo ontstond in 2018. De Spaanse pianiste Inés Costales Álvarez en de Nederlandse pianiste Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam.

Inés Costales (1990, Gijón, Spanje) studeerde cello en klassiek piano aan het conservatorium van Zaragoza in haar geboorteland. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2017 de bachelordiploma's klassiek piano en muziektheorie behaalde. In 2019 rondde ze aan het CvA de master ‘Music Theory and Performance' af.

Martje van Damme ontdekte haar passie voor pianospelen op negenjarige leeftijd, toen ze haar eerste pianolessen kreeg van Gerda van der Vliet. In 2006 deed ze toelating voor de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht, waar ze tot haar 19e studeerde bij Henk Ekkel. Ze sloot in 2016 haar Bachelor cum laude af en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken.

Aanvang: 15.30 uur. Vereiste reservering: jan.de.viet@gmail.com. Toegang: vrije gift. Info: www.keldermansconcerten.[n]