Franse sferen tijdens Mini Montmartre in Tholen

THOLEN - Omdat de grote kunstroute wegens omstandigheden pas voor volgend jaar gepland staat, willen en kunnen de leden van de Kunstkring Tholen niet langer wachten en zijn ze volop bezig om een Mini Montmartre te organiseren in het mooie, oude centrum van Tholen stad.


Deze gezelligheid voor jong en oud zal plaatsvinden op: Zaterdag 11 september (Monumentendag) van 13.00-17.00 uur. Op het plein tegenover het oude stadhuis, bij galerie 'Onder de Linde' zullen er diverse creatieve activiteiten gehouden worden. Er kan geschilderd worden, met klei gewerkt, getimmerd, muziek gemaakt, maar ook degene die bijvoorbeeld graag armbandjes maken, stoepkrijten of Happy Stones beschilderen zijn van harte welkom.

Ook zullen er verrassende inloopworkshops gehouden worden. Kortom: het plein is open voor ervaren kunstenaars en musici, maar zeker ook voor de jeugd. De atelierroute is inmiddels afgelopen, maar er zijn nog veel kunstenaars in de dop, die tot op deze dag nog niet naar buiten zijn gekomen met hun kunsten.

Vandaar dat de kunstkring deze monumentendag, een dag van ontdekken, wil aangrijpen om de Thoolse binnenstad nog meer tot artistiek leven te brengen.

Het motto: Kleur de binnenstad en breng kunst op straat door jong en oud, breng je werk mee en ga aan de slag samen met collega-kunstenaars.

Voor alle activiteiten zitten we niet vast aan het pleintje, maar hebben we ook de ruimte in de Kerkstraat en van daar uit zelfs naar de Markt. Volop plaats dus voor alle ideeƫn.

Wilt u en/ of uw kinderen, of jullie als groepje kinderen, graag meedoen aan deze artistieke, maar vooral gezellige middag? Aanmelden via facebook: Kunstroute Tholen of tel. 0166-606818.

Verder zijn er inmiddels al meer activiteiten/ exposities georganiseerd. In de RK-kerk zal Louis Sauter exposeren. Er wordt door diverse kunstenaars geƫxposeerd in de Grote Kerk.

Deze mini Montmartre zal ook nog eens opgevrolijkt worden door diverse muzikale optredens. Zo zal Tholen stad in het centrum, een ouderwets gezellige drukte laten zien op deze mooie zaterdag. Uiteraard zullen de activiteiten onder voorbehoud plaatsvinden.[n]