De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Foto: Venema Media

Hondje gered bij middelbrand in bovenwoning aan Eendrachtsweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

THOLEN - In een bovenwoning aan de Eendrachtsweg in Tholen is zaterdagavond brand uitgebroken. Hierbij kwam veel rook vrij. Een hondje moest uit de woning gered worden.

Gisteravond is er brand uitgebroken in een bovenwoning aan de Eendrachtsweg. Hierbij was sprake van veel rookontwikkelilng, waardoor de brand al vrij snel werd opgeschaald naar middelbrand. De brandweer kwam met spoed met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Deze inzet trok veel bekijks van buurtbewoners. 

Ook de politie en de ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Zover bekend raakte er niemand gewond. Wel werd er door de brandweer een hondje uit de woning gered. Het huisdier is direct voorzien van zuurstof. Over de toestand van de hond is niets bekend. 

Na iets meer dan een uur kon de Officier van Dienst brand meester melden. De werkzaamheden werden toen nog wel afgerond door de brandweer en de woning werd geventileerd. Stichting Salvage is opgeroepen om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Dit wordt wel onderzocht.