Afbeelding
Foto: Tijdens jeugdwedstrijden en trainingen is het rookverbod van kracht. FOTO SHUTTERSTOCK

Niet meer roken in de buurt van Haestinge, De Wellevaete, de Meulvliet en de Spetter

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Het wordt verboden om in de omgeving van gemeentelijke gebouwen te roken. dat maakt de gemeente Tholen bekend. Onder deze panden vallen het gemeentehuis, het gemeentebedrijf en wijgebouden Haestinge, De Wellevaete en de Meulvliet. Ook zwembad de Spetter stata op de lijst. 

“Op initiatief van diverse partijen is de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gestart. Ook gemeente Tholen gaat zich inzetten voor een rookvrije generatie en maakt gemeentelijke locaties rookvrij. Dit wordt aangegeven met borden en bestickering op en rond de locaties, zodat men rekening kan houden met de rookvrije zones”, zo laat men weten. 

Voor het gemeentehuis geldt dat er niet meer gerookt mag worden vanaf de ingang van de straat Hof van Tholen en vanaf de ingang van het fiets-wandelpad Postweg. Bij het Gemeentebedrijf geldt het verbod vanaf het hek bij de ingang. Voor de Haestinge, Wellevaete, Meulvliet en De Spetter geldt het vanaf alle ingangen. 

Op initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijdingen het Longfonds is de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gestart. Deze maakt deel uit van het Nationaal Preventieakkoord. Met het Nationaal Preventieakkoord gaan overheden, bedrijfsleven, zorg, welzijn, onderwijs en wetenschap de uitdaging aan om een gezonder Nederland te creëren. Om deze ambitie waar te maken, is gekozen voor een aanpak op 3 onderwerpen: roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht. Deze onderwerpen leiden tot gezondheids- en maatschappelijke schade. Het creëren van rookvrije zones zorgt ervoor dat niet-roken de norm wordt. Zo zetten we ons samen in om onze kinderen rookvrij en gezond op te laten groeien. Gemeente Tholen werkt aan een lokale uitvoering van dit preventieakkoord.