Afbeelding
Foto: VIA DE LENS FOTOGRAFIE

Het taboe in echtscheiding doorbroken!

Echtscheiding staat voor veel mensen gelijk aan strijd, ellende, veel kosten en dure advocaten die niet naar je luisteren. Daarnaast is er veel stress om de kinderen en zien wij dat kinderen knel komen te zitten in de situatie. De laatste decennia is er veel onderzoek gedaan en meer bewustzijn gekomen op hoe familiedynamieken een enorme invloed hebben op onze kinderen. 


Systemisch werk 

Vaak zien wij dat scheidingen het gevolg zijn van verstoringen inde onderbewuste laag van het familiesysteem. Uiteindelijk betalen onze kinderen daar voor de prijs. Maar het kan ook anders! In het afgelopen jaar hebben wij een pilot gedaan om mediation in echtscheidingen te combineren met systemisch werk. 


Scheidingen zullen er altijd zijn. De manier waarop je het oplost is een keuze.


Patronen

Wat mediation is weet iedereen inmiddels wel, maar wat is nou systemisch werk? Systemisch werk kijkt naar de impact van het hele familiesysteem.In het dagelijks leven is er nog veel onbekend over hoe groot de impact van het gezin waarin je geboren bent heeft op jouw leven en op alle relaties, zowel zakelijk als privĂ©. Wat we vaak zien is dat de patronen van een gezin uit de geschiedenis zich vandaag de dag nog steeds herhalen, of we dit nu willen of niet. Dit patroon kan worden doorbroken als er inzicht is over hoe de wetten van het familiesysteem werken. 


Kinderen

Een van de wetten is dat ieder zijn eigen plek heeft. Als iedereen van het gezin op zijn eigen plek staat, dan zal het goed gaan met alleleden van het gezin. Helaas is de praktijk weerbarstiger. Vaak doen ouders tijdens een relatie, dan wel tijdens een conflict of zelfs na het conflict onbewust een beroep op hun kinderen, waardoor de kinderen worden belast met een problematiek die niet van hen is. Dat zien we dan terug in het gedrag: opstandig, buikpijn, bedplassen, niet naar school willen tot zelfs niet naar de andere ouder meer willen gaan. 


Bundelen

Vanuit onze diepste passie en persoonlijke expertise om te zorgen voor een gezonde volgende generatie hebben wij onze krachten gebundeld in systemische mediation. Een compleet vernieuwende vorm van oplossingsgerichte mediation waarbij de zaken goed worden geregeld, maar waarbij er tevens ruimte is voor liefdevol uit elkaar gaan en gezond ouderschap. Het is voor beide partijen en voor de kinderen zeer wenselijk om vanuit een goed afscheid een goede nieuwe start te kunnen maken. Daarvoor is het nodig om de juiste zaken op de juiste plek te krijgen. Wat neem je mee naar de toekomst, wat laat je bij de ander en welke levenslessen horen erbij? Scheidingen zullen er altijd zijn. De manier waarop je het oplost is een keuze. 


Wij staan voor een gezonde keuze voor de volgende generatie! Wij gunnen iedereen een wijze keuze!